Hét VISblad Online augustus (video)

2574
20 jul 2021

Het is hartje zomer en volop vakantietijd. Om de drang naar de waterkant nog verder aan te wakkeren, valt vanaf vandaag het kersverse augustusnummer van Hét VISblad bij de abonnees in de bus. De coverfoto van een roofblei die zijn vrijheid terugkrijgt, geeft al aan dat deze editie in het teken staat van zomerse visserijen.

In de nieuwe aflevering van VISblad TV staat dit thema ook centraal. Op een mooie zomeravond gaat presentator Joran Bal namelijk op pad met Marnix Muis (17). Aan de Noord bij Hendrik-Ido-Ambacht hoppen ze van stek naar stek met het vizier op roofvis als snoekbaars en baars. De mannen beginnen hun sessie pas relatief laat, want vanwege de warmte en de lange dagen is roofvissen voor Marnix in de zomer een échte avondaangelegenheid – zo bewijzen doorgaans ook zijn vangsten. Zal het hem ook voor een draaiende camera lukken om het succes van zijn aanpak te laten zien? In de video hieronder zie je hoe deze zomerse roofvisavond is verlopen. Check ook het bijbehorende artikel in het blad voor meer tips en trucs van Marnix (pagina 24 t/m 29).


 

Op baars vanuit de ‘jak’

Dat je zeebaars ook prima vanuit de kajak kan vangen, is voor Steven Bockstal (50) al lang geen geheim meer. Hij vist al dertig jaar op zeebaars – waarvan de helft vanuit ‘jak’ – en kiest tegenwoordig steeds vaker de Westerschelde als werkterrein. In het verhaal op pagina 34 t/m 39 licht hij zijn aanpak op dit uitdagende water toe.


 

Brood én brokken

Als de laatste les is afgelopen en de zon nog hoog aan de hemel staat, haast fanatiek karpervisser Milan Ligtenberg (15) zich ’s zomers naar het water met in zijn vistas een mix van brood en hondenbrokken. Hét VISblad sloop een avond met hem achter de ondiep azende karpers aan in zijn woonplaats Rijssen. Je leest erover in het artikel op pagina 40 t/m 44.


 

WK Dames Zoet 2021

Het 27e WK Dames Zoetwatervissen staat gepland op zaterdag 21 en zondag 22 augustus aan de Lage Vaart bij Lelystad. Nadat dit evenement vorig jaar vanwege corona werd uitgesteld, staan de Oranje dames te trappelen van ongeduld om in eigen land een gooi te doen naar de wereldtitel. Hét VISblad blikt met hen vooruit op het WK op pagina 30 t/m 32.


 

Veel meer leesplezier

Zoals in elk nummer van Hét VISblad vind je ook nu elders in het blad nog veel meer sportvisverhalen en praktische tips. Zo behandelt Gerwin Gerlach in Wist je dat? het paaien van karpers op open water, staat de Linge centraal in VISpas Hotspots en legt adjunct-directeur Fred Bloot van Sportvisserij Nederland uit waarom de bond tegen de (overhaaste) aanleg van drijvende zonneparken is. Columnist Klaas van der Eerden schrijft over zijn nieuwe verslaving: het vissen op karper met hondenbrokken. Veel lees- en visplezier 
gewenst!
 

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, dit inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.