Nederland dit weekend in actie op WK Feeder

3416
13 aug 2021

Aan de rivier de Villaine in het Franse Rieux vindt dit weekend de tiende editie van het WK Feeder plaats. Naast Nederland – dat momenteel tweede op de wereldranglijst staat – doen maar liefst veertien landen aan het kampioenschap mee.

Na de officiële training van vandaag zal morgenochtend om 08:00 uur het eerste startsein klinken voor het opbouwen van de voerstek. Het daadwerkelijke vissen gebeurt op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 15.00 uur. 'Vertrouwde' soorten voor Nederland zoals voorn en brasem zullen ook aan de Villaine de hoofdmoot vormen van de vangst.

Kansen op eremetaal

Hoe groot de kans is op eremetaal is moeilijk te zeggen, maar feit is dat de Nederlandse feedervissers – met dit jaar Ramon Ansing (29), Ben van Ek (58), Marco Hofman (52), Frank van der Schaft (36), Theo Leijrik (54) en Danny van den Ende (23) in de gelederen – traditioneel goed presteren op internationale toernooien. Na een eerste plaats in 2012 werd Team Oranje in 2018 en 2019 tweede. Dat is momenteel ook de positie van Nederland op de wereldranglijst. Frank van der Schaft werd in 2019 zelfs nog individueel wereldkampioen. Bondscoaches Jan van Schendel en Gerrit Ansing staan dit jaar aan het roer.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.