Hét VISblad Online september (video)

2458
24 aug 2021

Het vissen op gladde haai zit flink in de lift en krijgt daarom speciale aandacht in het septembernummer van Hét VISblad, dat deze week bij abonnees wordt bezorgd. Zo leggen we uit hoe je deze bijzondere dieren – net als het exemplaar op de cover – na de vangst weer ongeschonden kunt laten zwemmen. Uiteraard heeft deze editie daarnaast nog veel meer voor je in petto.

In de nieuwe VISblad TV reist presentator Bard Borger af naar de Waal, waar Peter Hartman (59) een masterclass barbeelvissen geeft. Peter – ooit een verstokt wedstrijdvisser maar enkele jaren geleden volledig overgestapt op Barbus barbus – schrikt even van het vrij hoge water, maar vindt daarna al snel zijn ritme. Zal hij ‘de koning van de stroming’ voor de camera krijgen? Check voor het antwoord deze nieuwe aflevering van VISblad TV en lees voor meer tips het artikel (pag. 22 t/m 27) in het blad.


 

Meerval: kant & kunstaas

Hoewel meervalvissen in ons land al flink wat jaren aan populariteit wint, blijft het kunstaasvissen op Siluris glanis vooralsnog wat achter, zeker voor wat betreft de kantvisserij. Goran Krnjic (38) vindt juist dát de mooiste manier om deze loeisterke oervis te vangen. Op pagina’s 28 t/m 33 lees je alles over zijn aanpak aan de rivier.


 

‘Statisch’ aan de Lage Vaart

De in Flevoland gelegen Lage Vaart is niet voor niets een bekend wedstrijdwater én een van de populairste sportviswateren van de provincie. Er valt prima vis te vangen en bovendien staat het water in de VISpas. Dat je aan de Lage Vaart onder meer uitstekend terecht kunt voor het statisch karpervissen en hoe hij dat aanpakt, laat ‘local’ Nick Muller (38) je zien op pagina’s 34 t/m 38.


 

Driften aan de Dommel

Een ander water dat grotendeels in de VISpas staat én uitstekende vismogelijkheden biedt, is de Dommel. Al sinds zijn jeugd vist de 60-jarige Alphons van Boxmeer aan dit Brabantse riviertje, dat door het licht stromende water een brede variëteit aan vissoorten herbergt. Net buiten Sint-Oedenrode laat hij zien hoe hij driftend met de vaste stok vist. Je leest erover op pagina’s 46 t/m 50.


Veel meer leesplezier

Uiteraard vind je in dit nieuwe nummer nog veel meer sportvisnieuwtjes, -achtergronden en praktische vistips. Zo lees je in de rubriek Wist je dat? over de ringslang – een waterliefhebber die je tijdens het vissen zomaar voorbij kunt zien zwemmen. Verder kijken we mee hoe individueel Nederlands Kampioen Dobbervissen Juul Slabbers onlangs eens niet voor de punten viste maar voor een bijzonder goed doel. En eigenaar Tom Bremer van het populaire vispark Toms Creek vertelt hoe zijn liefde voor het sportvissen en het ondernemerschap hand in hand gaan. Veel lees- en visplezier!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide