Aankomend weekend ONK’s Dames, Heren en Feedervissen 2021

2485
02 sep 2021

Na de finales van de Open Nationaal Kampioenschappen (ONK’s) Junioren en het ONK Teams staan komend weekend de finales van de ONK’s Dobbervissen Dames, Dobbervissen Heren en Feedervissen op de planning. Dit keer is het Noordhollandsch Kanaal het strijdtoneel. De dames en heren vissen zaterdag tussen West-Graftdijk en Spijkerboor, de feedervissers op zondag aan de oostzijde van Spijkerboor tot aan de Jispersluis.

Het belooft een mooi weekend te worden aan het bekende wedstrijdparcours in Noord-Holland. De meteorologen voorspellen flinke perioden met zon en aanvankelijk zal het droog zijn. De temperatuur komt zaterdag uit op 21°C en zondag zelfs op 25°C.

ONK’s Dames en Heren (zaterdag 4 september 2021)

Het ONK Dames start om 11:00 uur en duurt tot 15:00 uur met daaraan voorafgaand twee uur voorbereidingstijd. Dit jaar doen bij de vrouwen dertig deelnemers mee, waaronder de winnaar van vorig jaar en drievoudig wereldkampioen Anja Groot. Vissen mag uitsluitend met één hengel (vaste stok, matchhengel of bolognesehengel) voorzien van een dobber en een enkelvoudige haak. De maximale lengte van de hengel - met uitzondering van de lijn - bedraagt 11,5 meter.
 
Bij de mannen gelden dezelfde regels en hetzelfde tijdsbestek, maar de lengte van de hengel bedraagt 13 meter. Ook is het deelnemersaantal bij de mannen met 164 een stuk hoger. De winnaar van de vorige editie was Stefan Hooyman.
 

ONK Feedervissen (zondag 5 september 2021)

Daar waar Jan-Willem Plekkenpol de vorige editie van het ONK Feedervissen won, zijn er dit jaar weer genoeg vissers die de finale willen winnen. Vooralsnog doen zo’n totaal 168 mannen en vrouwen mee. De wedstrijd begint om 10:30 uur en eindigt om 15:30 uur. Er wordt gevist met één feederhengel met een enkelvoudige haak. Het is wel toegestaan meerdere reservehengels gereed te houden. De maximale hengellengte bedraagt 4,50 meter.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.