Hét VISblad Online oktober (video)

2001
21 sep 2021

Terwijl de zomer langzaamaan op zijn retour is, krijgen abonnees van Hét VISblad vanaf vandaag het gloednieuwe oktobernummer thuisbezorgd. Op de cover schittert de kersverse individueel wereldkampioen Floor Verhoeven met haar ‘gouden’ brasem, gevangen tijdens het WK Dobbervissen voor dames in Lelystad.

In de nieuwe VISblad TV gaat presentator Robert de Wilt op pad met Mats Gelderland (31). Deze fanatieke wedstrijdvisser uit Oostvoorne is kind aan huis op het strand van Maasvlakte 2, zodat deze bijzondere stek – die pas sinds tien jaar bestaat – voor Mats geen geheimen meer heeft. De doelsoort van deze ietwat onstuimige sessie is de zeebaars. Hoe pakt Mats het vissen op Dicentrarchus labrax hier aan? En zal het hem lukken om zo’n zilveren rover voor de camera te krijgen? Bekijk hieronder de video en lees vooral ook het artikel op pagina 22 t/m 27 in het blad.



Snorkelen & karpervissen

Via een onderwatercamera live meekijken op je stek. Dat is in het kort wat de vier neven Jeffrey, Dave, Donny en Luc van YouTube-kanaal Underfishing doen – en dat levert gave en leerzame beelden op. Hoe pakken ze deze combinatie van meerdere hobby’s precies aan? De heren vertellen erover op pagina 34 t/m 38.



Aji-sessie in de IJmond

Terwijl de horsmakreel in Azië razend populair is onder sportvissers, komt Trachurus trachurus er bij ons enigszins bekaaid vanaf. Orhan Adolfse (27) en Rik Stark (16) zijn wél fan en bevissen de Aji (de Japanse naam voor deze vis) bij voorkeur met hun streetfishing-uitrusting. Je leest erover in het artikel op pagina 40 t/m 45.



Hardcore roofvissen

Wesley van Swol (43) is voor de meeste mensen beter bekend als DJ Partyraiser – een van de bekendste hardcore-DJ’s van Nederland. Door de coronamaatregelen in de evenementenbranche viel zijn werk goeddeels stil, maar kwam het visvirus voor 200% bij hem terug. Op pagina 46 t/m 50 vertelt hij over zijn ‘herboren’ hobby.



Veel meer leesplezier

Ook in dit nummer van Hét VISblad vind je nog veel meer sportvisverhalen en praktische tips. We blikken bijvoorbeeld uitgebreid terug op het WK Dobbervissen voor dames in Lelystad. Bioloog Jelger Herder vertelt in Wist je dat? over de zeeprik en in VISpas Hotspots lees je de ins & outs over de spitvakken in Zeeland. De Dierenambulance Amsterdam doet een oproep aan sportvissers en columnist Klaas van der Eerden beschrijft waarom hij – met name als sportvisser – blij is met de herfst. Veel lees- en visplezier gewenst!

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, dit inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf een eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.