Hét VISblad Online november (video)

2516
20 okt 2021

Terwijl de herfst al een maand onderweg is en de temperaturen dalen, krijgen abonnees vanaf vandaag het novembernummer van Hét VISblad thuisbezorgd. Voor het strandvissen is het nu dé toptijd en zoals de cover al verklapt krijgt deze visserij dan ook ruim aandacht in deze nieuwe editie.

In de nieuwe aflevering VISblad TV reist presentator Joran Bal in alle vroegte naar het Borgerswold bij het Groningse Veendam, waar karperfanaat Ties de Vries (43) zich al heeft ‘geïnstalleerd’. ’s Nachts hij al twee grote brasems gevangen en hopend op een karper legt de Veendammer uit waarom hij op drukbeviste wateren graag voor een simpele aanpak gaat. Ties vaart meerdere keren zijn lijnen uit terwijl een aanbeet uitblijft. Zal het hem lukken om alsnog een karper voor de lens te krijgen? Check voor het antwoord hieronder de video en lees voor meer tips ook het artikel op pagina’s 22 t/m 26 in het blad.


IJburg: vergeten sportvisparadijs

Als tweede generatie IJburger weet Wolf van der Weij (15) uitstekend de weg op deze kunstmatige eilanden in het meest oostelijke stuk van Amsterdam. Hét VISblad liep een middag met hem mee voor een streetfishing-sessie en zag de tiener diverse rovers ‘strikken’. Het verslag van deze sessie lees je op pagina’s 28 t/m 33.Aastip: meelwormen

Terwijl maden onder witvissers al heel lang een populair haakaas zijn, heeft de larve van de meeltor – beter bekend als de meelworm – nooit dezelfde status gekregen. Maar daar kan verandering in komen. Wedstrijdvisser Jan van de Bovenkamp (58) legt op pagina’s 40 t/m 44 uit waarom het vissen met meelwormen absoluut voordelen biedt en daarom zeker een kans verdient.Botvissen bij Groote Keeten

Aan de Noord-Hollandse stranden van Petten en Groote Keeten zijn het hele jaar door uitstekende botvangsten mogelijk. Zodra hier in het najaar ook de zuidwaarts trekkende zeebaars voorbijzwemt en tegelijkertijd de schar en wijting zich melden, is het feest compleet. De ervaren strand- en wedstrijdvisser Klaas Winter (33) is kind aan huis op deze stranden en strooit op pagina’s 34 t/m 39 met tips.

 

Nog meer leesplezier

Uiteraard lees je in deze najaarseditie van Hét VISblad nog veel meer sportvisverhalen en praktische tips. In de rubriek Wist je dat? gaat het dit keer over de Noordzeehouting, die eerst als uitgestorven werd beschouwd maar dat vervolgens toch niet bleek te zijn. Columnist Klaas van der Eerden beschrijft een waanzinnige vistrip naar Lapland en verderop in het blad blikken we terug op een ochtend met het PeuterFonds in de Amsterdamse Bijlmer. In Spraakwater vertelt Marloes Brandwagt over de TC4-opleiding voor (bonds)coaches en trainers – ook die in de wedstrijdvisserij. Veel lees- en visplezier gewenst!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, dit inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.