Jan Hennekam wint ONK Kustvissen Heren

2486
08 nov 2021

Aan de stranden van Noordwijk is afgelopen zaterdag het Open Nationaal Kampioenschap (kortweg ONK) Kustvissen 2021 voor heren gevist. Jan Hennekam schreef de titel op zijn naam door 183 punten te behalen. Corne Danen (177 punten) en Henri Karremans (169 punten) werden respectievelijk tweede en derde.

Bij een stevige wind werkten de 55 deelnemers afgelopen weekend de finale van het ONK Kustvissen af. Wel bleef het tijdens de wedstrijd goeddeels droog, met slechts op enkele plekken op het parcours wat lichte regen. Door de harde wind dreven er veel planten en ander vuil in het water, waardoor de visserij erg lastig was. Na een moeizame start werd er uiteindelijk goed gevangen.

“Onwaardige wedstrijddag”

Op de tweede plaats eindigde Corne Danen met een totaal van 177 vangstpunten. Zijn vangst bestond uit botjes en zeebaarzen. Trainen was op het voor hem bekende strand niet nodig. Door de vele wind en golven besloot hij te vissen met een dikke onderlijn met dikke korte aaslijnen.

In de week voorafgaand aan de finale was de verwachting dat er goed te vissen zou zijn, maar tijdens de wedstrijddag bleek de wind gedraaid. Corne: “Dit zorgde voor veel vuil op de kant. Voor veel deelnemers heeft dit de wedstrijd bemoeilijkt en af en toe zelfs onmogelijk gemaakt. Lastig was dat je het ene moment wél kon vissen en het andere moment niet. Het weer heeft voor een onwaardige wedstrijddag gezorgd.”


Een jong tarbotje dat tijdens de finale werd gevangen.

Uitslagen

Klik hier voor de volledige uitslag van het ONK Kustvissen Heren 2021 en hier voor de vakuitslagen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.