VISpas 2022 komt eraan

17880
24 nov 2021

De eerste VISpassen 2022 worden de komende weken aan verenigingen en sportvissers verstuurd. Heb je vóór 8 december betaald - bijvoorbeeld via een automatische incasso van jouw hengelsportvereniging - dan ontvang je de VISpas vóór 1 januari thuis. Voor nieuwe leden is de VISpas 2022 vanaf 1 december online te bestellen via www.vispas.nl.

De foto's op de VISpas - meteen een bewijs van lidmaatschap van jouw hengelsportvereniging bestaan normaal gesproken uit beelden die voor reportages in Hét VISblad zijn gebruikt. Dit jaar hebben we het anders aangepakt.

Afgelopen voorjaar deden we een oproep aan sportvissers om hun mooiste visfoto in te sturen en zo kans te maken om op de VISpas te komen. Hier werd massaal gehoor aan gegeven met ruim 1.000 inzendingen, waaruit vijf winnaars zijn gekozen. We zoomen hier kort in op de vijf winnende inzendingen.

Franka Gorter 

Gezien de sterk toegenomen populariteit van sportvissen onder vrouwen, is het niet zo verwonderlijk dat we ook de nodige vrouwelijke inzendingen ontvingen. Die van Franka Gorter bijvoorbeeld. Zij stuurde deze prachtige karpervangst in.

Zo’n zes jaar geleden ging ze voor het eerst mee karpervissen met haar vriend en sindsdien is ze ‘verkocht’. Franka: “Inmiddels zit we haast elk weekend met ons hele gezin – vader, moeder én dochter – aan de waterkant. In Nederland, maar we gaan geregeld ook in België, Frankrijk en onlangs nog in Tsjechië vissen.” Bovendien maakt Franka sinds anderhalf jaar deel uit van de Nederlandse damesploeg karpervissen. Noah Dekker

Een vangstfoto is natuurlijk mooi, maar vaak zijn het toch de sfeerfoto’s die pas écht goed ‘het moment vangen’. Deze bijvoorbeeld, van de 14-jarige Noah Dekker die zijn vader Michel instuurde. “Vissen doet Noah al sinds zijn vierde. Dat kon ook haast niet anders met een fanatiek vissende opa en papa”, licht pa toe.

De foto op de VISpas 2022 is op een vroege ochtend gemaakt aan de IJssel – het thuiswater van Dekker junior en senior. Dat is hun favoriete moment van de dag, vanwege de natuur die dan ontwaakt. Uiteraard wordt er in de tussentijd ook fanatiek gevist, en dan vooral op roofvis. Uit betrouwbare bron hebben we zelfs vernomen dat Noah daarbij regelmatig zijn vader ‘eruit vist’.

 

Milan Doorten

Vader Martin stuurde ons deze prachtplaatvan zijn 13-jarige zoon Milan. Als Milan niet op school zit, dan is de kans groot dat je hem ergens in Drenthe aan de waterkant aantreft. Al sinds zijn vierde gaat hij met pa mee karpervissen, en sinds zijn tiende vist hij ook veel met leeftijdsgenootjes. ’s Zomers vooral op karper, in de winter meer op roofvis.

De zeelt op deze foto? Die ving Milan aan een plastic imitatie-maïskorreltje. “En aan mijn haar kun je wellicht zien dat ik deze vis ving toen de kapperszaken dicht waren wegens corona”, voegt Milan daar met de nodige zelfspot nog aan toe.Jesse Hebing

Na een decenniumlang snoeken en daarna nog zo’n tien jaar verticalen op snoekbaars, vonden Jesse Hebing en zijn vismaat Roel het vorig jaar hoogtijd voor een nieuwe uitdaging. Die vonden ze in de baarsvisserij, waar vanwege de talloze vistechnieken nog genoeg te ontdekken valt voor de twee.

De fraaie baars waarmee Jesse op de VISpas 2022 staat, ving hij in november 2020. Jesse: “Na een succesvolle ochtend met de Carolina rig vielen de aanbeten ineens weg. De switch naar een dauwworm aan de dropshotmontage leverde even later onder meer dit prachtexemplaar op.”

 

Dinah Siebers

Dinah Siebers is elke dinsdag vrij, net als zijn vader en broertje. En dat betekent: dinsdag visdag! De drie vissen dan op van alles: snoek, snoekbaars, karper, maar soms ook een relaxed dagje met de vaste stok. Hoe en waar ze ook vissen, lol hebben ze altijd.

Het leukste vindt Dinah toch wel het roofvissen vanuit de bellyboat. “Dan vis ik met een korte, lichte hengel die heel gevoelig is, waardoor elke aanbeet als een harde klap doorkomt. De adrenaline giert dan telkens weer door mijn lijf”, aldus Dinah. En dat is ook hoe hij deze snoek van 92 cm ving – niet alleen zijn grootste, maar tot nu toe ook zijn mooiste vangst.Voorbeeld


Van links naar rechts: Jesse Hebing, Franka Gorter, Noah Dekker, Milan Doorten, Dinah Siebers.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.