HSV de Zeebaars korps 1 wint Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2021

2641
13 dec 2021

Aan het Noordzeestrand tussen Westkapelle en Zoutelande heeft HSV de Zeebaars korps 1 afgelopen weekend de Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2021 gewonnen. Met een totaal van 18 punten – behaald in vijf wedstrijden, waarvan zaterdag de laatste was – toonden zij zich dit jaar voor het eerst het sterkst van de 21 deelnemende teams.

De laatste wedstrijd van de competitie werd net als het weekend ervoor op het strand tussen Westkapelle en Zoutelande gevist. Anders dan een week eerder was het nu echter rustig weer en viel er geen druppel regen. Naast de talrijke dagjesmensen kwamen zo nu en dan zelfs groepen met paarden voorbij. Na een prachtige zonsopkomst slopen rond het middaguur plukjes wolken binnen, maar toch zou de zon nog de hele middag door het wolkendek blijven prikken.

Goed met druk omgegaan

Hoewel Team HSV de Zeebaars korps 1 bij aanvang van de finale al aan kop ging in het algemeen klassement, was coach Michel Mosselman op dat moment nog allesbehalve zeker van de eindoverwinning. “Bij een matig resultaat kun je altijd alsnog op je smoel gaan en wegzakken in de ranking. Gelukkig zijn we goed met de druk omgegaan en was onze tweede plek genoeg voor het kampioenschap”, blikt hij terug. “De visserij was overigens zeer goed. Arjan Heijboer ving in vak A namens ons bijvoorbeeld 74 vissen vier uur tijd. Dat is echt gas geven.” De vangst bestond als verwacht uit een mix van wijting en schar met zowel kleinere als maatse vissen. Afstanden van 70 tot 100 meter waren voldoende om aan de vis te komen.

Ervaring én jong talent

Mosselman wijdt het kampioenschap deels aan geluk maar vooral ook aan de kundigheid en toewijding van ‘zijn’ mannen. “We bereiden ons altijd grondig voor, steken ons eigen aas en vissen nu al een jaar of tien samen. Omdat we echt alles voor elkaar over hebben, is ons team in de loop der tijd steeds sterker geworden. We zijn allemaal die hard strandvissers en hebben een mooie mix van ervaring en jeugdig talent. Van Adrie Aarden – ons oudste teamlid – hebben we bijvoorbeeld ontzettend veel geleerd ten aanzien van aas en rust bewaren. Corné Westerlaken en Jeromy van Houdt, onze benjamins, onderscheiden zich met name in de technische visserijen. En Martijn Westdorp vist eigenlijk altijd goed. Rini Neele zit dit pas sinds dit jaar in ons team maar heeft zich echt direct voor honderd procent bewezen. We zijn enorm blij met hem.”

WK op Cyprus

Dankzij hun kersverse kampioenschap mag team HSV de Zeebaars korps 1 volgend jaar namens Nederland naar het WK in Cyprus (22-29 oktober). Eerder visten de heren ook al WK’s in Italië en Frankrijk. “We zullen er uiteraard opnieuw vol voor gaan, maar eerlijk is eerlijk: de Mediterrane landen beheersen hun visserij daar echt als geen ander. Maar goed, het blijft vissen dus je weet het nooit. We verwachten in elk geval ook goed weer met een mooi zwembad en veel gezelligheid.”

Volledige uitslag

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5e NTC Kustvissen 2021 én de overall uitslag van het kampioenschap.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.