Update corona 19 december: lockdown

2761
21 dec 2021

Vanwege het nog altijd snel oplopende aantal besmettingen met het coronavirus – met name de omikronvariant – is Nederland op 19 december in lockdown gegaan. Deze duurt in ieder geval tot en met vrijdag 14 januari.

Gedurende deze periode komt het openbare leven goeddeels stil te liggen en wordt iedereen opgeroepen om drukte te vermijden en zoveel mogelijk thuis te blijven, ook tijdens de feestdagen. Daarbij geldt het dringende advies om thuis niet meer dan 2 personen per dag (uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar) te ontvangen. Van 24 tot en met 26 december en tijdens de jaarwisseling wordt dit verhoogd naar maximaal 4 personen. Vanwege de sluiting van niet-essentiële winkels blijven ook de deuren van de hengelsportzaak gesloten voor winkelbezoek. Online aankopen doen en eventueel bestellingen afhalen bij de winkel is wel mogelijk.

Vismogelijkheden

Het is gelukkig ook nu nog steeds mogelijk om te gaan vissen. Dat mag met een groepsgrootte van maximaal 2 personen – uitzonderingen op deze regel betreft mensen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 17 jaar. Houd daarbij altijd minimaal 1,5 meter afstand aan (ook als je vanuit een boot vist) en neem de corona- en sportvisserijregels in acht (laat bijvoorbeeld geen afval achter en veroorzaak geen overlast). Dit zodat we kunnen blijven vissen. Vissen in wedstrijdverband is verboden, met uitzondering van jeugd t/m 17 jaar. Zij mogen onderlinge wedstrijdjes vissen en trainen binnen de eigen hengelsportvereniging.

Houd je tenslotte nog steeds aan de basisregels: was vaak en goed je handen, houd 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten (laat je direct testen) en zorg voor voldoende frisse lucht. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

-> Meer over corona en sportvissen in ons dossier.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.