Recordclaims kongeraal

2391
19 jan 2022

Kongeralen lijken steeds beter te gedijen langs de Nederlandse kust. Nadat het Nederlandse record in 2020 door Martijn Roos op 76 cm werd gezet, ontving de Nederlandse Commissie Record Zeevissen (NCRZ) in 2021 opnieuw drie claims. Daarvan meet de grootste vis 90,5 cm.

Twee van de claims werden ingediend door fanatiek zeevisser Glenn Soekhoe. Hij ving op 11 november vanaf de Noordpier bij Wijk aan Zee een kongeraal van 90 cm. Glenn en zijn vismaat hadden die sessie hun zinnen gezet op kabeljauw, maar tussen de blokken van de pier meldde zich om 02:00 uur onverwachts de kongeraal. De vis werd nauwkeurig opgemeten, zodat de claim goed wordt ondersteund. Eind november was Glenn weer op de pier en deed hij het voorgaande nog eens dunnetjes over. Dit keer was de kongeraal zelfs een halve centimeter groter. Begin dit jaar komt de recordcommissie bijeen om de claims te bespreken en nieuwe recordclaims officieel toe te wijzen.

Meer records

Ben je benieuwd naar wat de andere records zijn van de Nederlandse zeevissen? Kijk dan op ncrz.nl. Daar kun je ook een claim indienen als jij denkt een (potentiële) recordvis te hebben gevangen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.