Corona update: open onder voorwaarden

1813
26 jan 2022

Hoewel het aantal besmettingen hoog is en veel mensen thuis in isolatie of quarantaine zitten, heeft het kabinet besloten dat de meeste locaties in ons land vanaf woensdag 26 januari weer open gaan onder voorwaarden. Ondanks de risico’s en onzekerheden, werd op de persconferentie van 25 januari gezegd dat deze grote stap verantwoord kan worden gezet.

Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren. Daarbij geldt voor alle locaties – zoals de hengelsportzaak – een algemene openingstijd van 05.00 uur tot 22.00 uur. Houd overal 1,5 meter afstand en in publieke binnenruimtes zoals winkels is het dragen van een mondkapje verplicht.

Wedstrijdvissen

Sportwedstrijden zijn weer toegestaan, dus er kunnen ook weer wedstrijden worden gevist. Dat betreft zowel onderlinge wedstrijden als wedstrijden tegen andere clubs. Wedstrijden kennen geen eindtijd, maar sportkantines zijn geopend tot 22.00 uur en ook publiek moet om 22.00 uur de wedstrijd verlaten. Daarbij is een coronatoegangsbewijs verplicht voor sporters van 18 jaar en ouder die gebruikmaken van faciliteiten op buitensportlocaties, zoals de kantine en toiletten.

Samen verder

Na bijna 2 jaar ervaring met de corona-aanpak, hebben we geleerd hoe moeilijk het is om met maatregelen om te gaan die ons dagelijks leven beperken. En met versoepelingen. Niemand wil dat over enkele weken de heropening moet worden teruggedraaid. Daarom moeten we blijven opletten en elkaar helpen bij het naleven van de algemene maatregelen en adviezen die nog wel gelden. Want alleen zo komen we samen verder. Op dinsdag 8 maart besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

Kijk voor alle informatie over de laatste update op de website van de Rijksoverheid.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.