Dobbervissen op grote voorn in VIS TV (video)

1971
16 feb 2022

In de achtste aflevering van VIS TV – te zien op zondag 20 februari om 09:30 uur op RTL 7 – reizen presentatoren Marco en Daniël af naar het historische vissersstadje Elburg voor een dagje dobbervissen op voorn.

Aangekomen in de haven, een notoire blankvoornstek waar vooral de vaste stok populair is, zoeken de mannen een mooie plek aan de kade uit en tuigen ze hun matchhengels op. Marco maakt een donker voertje klaar en Daniël legt als ‘extraatje’ een tweede hengel in met een dode aasvis, bedoeld voor snoek.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:

   

Overal beet

Al snel zit het duo goed in de vis en komen de eerste knappe blankvoorns in het net, afgewisseld door een enkele kolblei. Dat de snoek zijn kaken stijf op elkaar houdt, mag de pret niet drukken. Om wat meer van de stad te zien verkassen de mannen regelmatig. Voor de vangsten maakt dat niets uit, want overal blijkt de witvis actief en duiken de dobbers continu onder.

Kijken dus: aanstaande zondag 20 februari om 09:30 uur op RTL 7.

Kriskras door Nederland

Talrijke hengelsportdisciplines en uiteenlopende vissoorten komen voorbij in seizoen 2022 van VIS TV. Tien afleveringen lang trekken presentatoren Marco en Daniël kriskras door het land om op visrijke cultuurhistorische plekken in Nederland te vissen. Daarmee staat VIS TV opnieuw garant voor avontuurlijke sportvistelevisie.

Meer dan vangen

Avontuur en beleving zijn niet voor niets belangrijke aspecten van VIS TV. Sportvisserij Nederland wil met het programma laten zien dat sportvissen veel meer is dan alleen het vangen van vis – óók aan kijkers die (nog) niet vissen. Met de fantastische wateren van Nederland als decor wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit gepromoot.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.