Vuurdoop: handig roofvisnet

960
07 apr 2022

Westin W3 C&R Adjustable Landing Net – het is een hele mond vol. Gelukkig is dit roofvisnet zélf een stuk compacter: inklapbaar en met een uitschuifbare steel. Tegelijkertijd is hij visvriendelijk en groot genoeg voor het reguliere kantvissen op roofvis.

Gezien voor € 44,95 (S) en € 54,95 (M) bij Hengelsport Wesdijk (wesdijk.nl). Meer info:westin-fishing.com

Niet dat we hier de leraar Engels willen uithangen, maar adjustable zegt het in feite al: het net is verstelbaar. In ingeklapte (dubbelgevouwen) toestand – dus tijdens transport – neemt hij met de 70 cm lange steel vrij weinig ruimte in beslag. De steel kun je desgewenst uitschuiven tot 110 cm zodat je aan de waterkant best een eindje kunt reiken. Dat maakt dit lichtgewicht roofvisnet van het Deense Westin een welkome aanvulling op de ‘handnetjes’ die weliswaar iets compacter zijn, maar niet over een lange steel beschikken. Dat laatste is wel zo handig als je – naast wadend of vanuit de bellyboat vissen – ook graag de kanten en kades afstruint.
 

Visvriendelijk

Via de speciale haak aan de steel hang je het net eenvoudig aan je rugzak. Zo houd je bij het struinend roofvissen beide handen vrij. En
heb je ineens beet, dan is hij met één simpele handbeweging uit te klappen. Een ander pluspunt is de push button waarmee je het net na gebruik gemakkelijk weer inklapt. Wat ook voor dit product pleit, is de knooploze en rubber gecoate ‘mesh’: die is extra visvriendelijk ten aanzien van de slijmlaag en je haken blijven er niet zo snel in hangen. Dankzij de grote mazen heeft het net daarnaast weinig weerstand in het water, wat het scheppen een stuk gemakkelijker maakt.

Twee maten

Het W3 Adjustable Landing Net is er in twee uitvoeringen: Small en Medium. Bij de Small-versie is het net 38 cm breed, 45 cm lang en 40 cm diep – groot zat voor een dikke baars, doorsnee snoekbaars en poldersnoekjes. Voor snoeken van pak hem beet 70 cm of groter pak je beter de Medium uitvoering van 45 cm breed, 55 cm lang en 55 cm diep.

Doe mee en win!

Abonnees van Hét VISblad maken kans op één van de vijf weggeefexemplaren (maat M). Meedoen? Mail dan vóór 15 april naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘Westin’ + je naam en adres. De winnaars worden bekendgemaakt via Facebook. 
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide