Vuurdoop: strak geregeld

1682
02 feb 2022

De rubberen stoppertjes die je vanaf een lusje op de lijn schuift zijn ideaal voor het vissen met schuifpennetjes of als stopper voor je voerkorf. Hoewel talloze merken dit product in het assortiment hebben, springen de Super Tight Line Stops van witvismerk Guru er wat ons betreft uit: deze zitten extra strak op de lijn.

De Super Tight Line stops – de Engelse naam zegt het al – blijven super strak op je hoofd- of onderlijn zitten; ook op dunne lijnen. Dat komt dankzij de minuscule opening en het feit dat de stoppertjes op een flinterdun lusje van staaldraad zitten – en niet zoals de meeste uitvoeringen op een dikkere nylon lus. Dat doen deze stoppertjes van Guru tegelijkertijd zónder de lijn te beschadigen, zoals met een aangeknepen hageltje nog weleens het geval is. Daarmee zijn ze ideaal om je karperpennetje of dood-aas dobber mee te stoppen, de waggler mee te fixeren of feedermontage mee te zekeren.

Verschuiven

Doordat de Super Tight Line Stops extra strak op je lijn zitten, doen ze in de praktijk nóg beter waarvoor ze bedoeld zijn: afstoppen. Ze zullen dus niet gaan schuiven bij het inwerpen van de voerkorf, het drillen of scheppen van een vis of als je onverhoopt vastzit met je penmontage. Je stelt het stoppertje precies af – bijvoorbeeld om je dobber op de gewenste visdiepte te houden – en kan er van op aan dat hij daar blijft zitten. Zelfs met de dunste lijnen is de kans op verschuiven vrijwel nul. Het om de haverklap opnieuw handmatig afstellen van je stoppertje is dus verleden tijd. 

In drie maten

Extra tip van de redactie: door achtereenvolgens een Super Tight Line Stop, een klein speldwarteltje en daarna weer een stoppertje op je lijn te schuiven, kun je heel eenvoudig je voerkorf of pennetje monteren en – na de vissessie – weer demonteren. Dat maakt het opbergen van je opgetuigde hengel een heel stuk makkelijker. De Super Tight Line Stops zijn verpakt per 12 stuks en verkrijgbaar in drie maten: small (5 mm), medium (6 mm) en large (7 mm). De grote versie is speciaal ontworpen voor de grotere feeders, bombs en floats.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.