Verenigingen vragen massaal de Online Jeugdvergunning aan

1920
07 apr 2022

Kinderen tot 14 jaar kunnen inmiddels bij meer dan 250 hengelsportverenigingen gratis kennis maken met de hengelsport. Deze verenigingen hebben de gratis Online Jeugdvergunning geactiveerd in hun ledenadministratie. Bijna 6000 kinderen hebben in 2021 gebruik gemaakt van deze vergunning!

De Online Jeugdvergunning is voor verenigingen hét document om kinderen op een laagdrempelige manier te laten vissen en is bedoeld voor kinderen jonger dan 14 jaar, die in de eigen woonomgeving beginnen met vissen. Het document wordt al veelvuldig gebruikt, bijvoorbeeld in combinatie met de vislessen op basisscholen. Via de link op de verenigingswebsite kunnen kinderen eenvoudig een op naam gestelde gratis Online Jeugdvergunning aanvragen voor het vissen met één hengel en een beperkt aantal aassoorten. Ook voor jouw vereniging? We helpen je graag!

Wil jouw vereniging ook een online gratis Online Jeugdvergunning op de website aanbieden? Verenigingen kunnen zelf eenvoudig in HSV Leden (onder Instellingen - modules) de Jeugdvergunning module aanvragen. Je kunt hier ook het logo van de vereniging opvoeren en aangeven in welke wateren de jeugdvergunning geldig is.

Heeft jouw vereniging een website via Mijnhengelsportvereniging? Dan kan Sportvisserij Nederland hem voor de vereniging online plaatsen. Heeft jouw vereniging een eigen website? Dat zullen de benodigde tools worden aangereikt waarmee de module eenvoudig op de site kan worden geplaatst.

Registratie in HSV Leden

Kinderen die een gratis jeugdvergunning invullen en downloaden zijn meteen geregistreerd en zichtbaar in de ledenadministratie HSV Leden. Gegevens kun je als vereniging gebruiken om met de vergunninghouders te communiceren over bijvoorbeeld leuke jeugdactiviteiten.

Het is belangrijk om de drempel voor de jeugd om lid te worden van een hengelsportvereniging zo laag mogelijk te houden. Tegelijkertijd zal jouw vereniging ook activiteiten moeten aanbieden om jeugdleden aan je te binden. Kinderen die goede ervaringen hebben met vissen zullen op latere leeftijd ook eerder betrokken blijven bij de sportvisserij!

Gratis Stekkie magazine
De geregistreerde kinderen krijgen vier keer per jaar gratis het Stekkie Magazine van Sportvisserij Nederland thuisgestuurd. Sportvisserij Nederland stuurt bovendien ieder jaar een e-mail naar de (ouders van) jeugdvergunninghouders, waarin ze worden geïnformeerd over de voordelen van de (Jeugd)VISpas.

Meer informatie voor verenigingen is te vinden in het infoblad over de Online Jeugdvergunning (.pdf).

Kom je er zelf niet uit? Neem dan gerust contact op met ceelen@sportvisserijnederland.nl van Sportvisserij Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.