De Zeeuwse Vissers winnen 1e Nationale Teamcompetitie Kustvissen

1932
11 apr 2022

Aan het Noordzeestrand bij Hoek van Holland heeft team De Zeeuwse Vissers afgelopen zaterdag de eerste Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2022 gewonnen. Hierdoor gaan zij in het algemeen klassement aan kop. Individueel won Christel Verhage van team Fishersman’s Friend.

Met wind vanuit het westnoordwesten, halve tot zware bewolking en een gemiddelde temperatuur van bijna zes graden was het een frisse maar droge dag. Door deze omstandigheden werd het een technische visserij waarbij met name zeebaars, bot en schar werd gevangen. De nieuwe bondscoach Rob Punselie van de herenploeg Kustvissen was aanwezig om een blik op de deelnemers te werpen.

Voorbereiding: voorvissen een ‘aasmanagement’ 

Hoewel bij het voorvissen op de vrijdag nog maar weinig werd gevangen, liep het wedstrijdweekend toch goed af voor De Zeeuwse Vissers. “In de weken voorafgaand aan de wedstrijd zijn wij vooral bezig met ‘aasmanagement’ (het verzamelen van aassoorten, red.) en het voorvissen”, aldus teamcaptain Arjan van de Zande over de voorbereiding van zijn team. “Bij dat voorvissen leer je bijvoorbeeld welke onderlijnen je wel en niet moet gebruiken. Op de wedstrijddag zelf pas je die bevindingen toe om zoveel mogelijk vis te vangen. Verder moet het ook gewoon een beetje meezitten.”

Fijn samenzijn

Van de Zande is niet alleen blij met de tussenstand, maar kijkt ook terug op een fijn samenzijn met zijn team en de concurrentie. “Zeevissen gaat voor mij niet alleen maar om het vangen, ook al ben ik natuurlijk graag met mijn sport bezig en wil ik altijd zo goed mogelijk presteren. Belangrijk vind ik ook om er een leuke dag van te maken, en dat is gelukt. Met een andere plek in de top-5 had ik ook genoegen genomen. De eerste plek was een leuke bonus.”

1e Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2022
De controleurs (blauwe hesjes) halen de gevangen vis uit de emmer met water om deze te meten. Hierna gaat de vis terug de zee in.
 

Volledige uitslagen

Klik hier voor de volledige uitslagen van de 1e Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2022.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.