Gezocht: vrijwilligers voor ouderen en jeugd!

2162
26 apr 2022

Zonder vrijwilligers kan geen vereniging bestaan! Vrijwilligers houden de hengelsportvereniging draaiend en zorgen met bijvoorbeeld vislessen en Samen VISsen uitjes voor dat andere de kans krijgen om te genieten van het vissen. Met deze projecten zorgen vrijwilligers voor nieuwe leden binnen de vereniging en komt de hengelsportvereniging positief in beeld.

Wil jij ook aan de slag als vrijwilliger binnen de projecten Vislessen en Samen VISsen? Meld je snel aan!

Samen VISsen met inwoners van zorginstellingen

Wist je dat een kwart van de bewoners van zorgcentra niet meer buiten komt? Dat laten wij als sportvissers toch niet gebeuren? Vissen is een fantastische manier om deze mensen mee naar buiten te nemen en in contact te brengen met de natuur.

Help mee door een Samen VISsen uitje speciaal voor bewoners van jouw lokale zorginstelling te organiseren. Als Samen VISsen coach zorg je samen met andere vrijwilligers aan de waterkant voor hengelsportmateriaal en de begeleiding bij het vissen.

Hoe word ik Samen VISsen coach?

Meer informatie over het Samen VISsen project vind je op www.samenvissen.nl. Je kunt jezelf hier eenvoudig aanmelden als Samen VISsen coach, zodat je snel aan de slag kan om met jouw hobby anderen gelukkig te maken! Vrijwilliger bij Vislessen en andere jeugdactiviteiten

Als VISmeester of VISjuf leer je kinderen van alles over de onderwaterwereld en het sportvissen namens jouw hengelsportvereniging. Naast de fascinerende onderwaterwereld, laat je de kinderen genieten van een leuke middag aan de waterkant. Kinderen krijgen dankzij de vislessen inzet respect voor de natuur in hun eigen woonomgeving.

Een VISmeester- of juf wordt bij de vislessen ondersteund door VIScoaches. Als VIScoach kun je - naast de vislessen - jouw kennis en kunde ook binnen andere jeugdactiviteiten binnen de vereniging of federatie inzetten.

Hoe word ik VIScoach, VISmeester of VISjuf?

Om VIScoach te worden krijg je vooraf wat huiswerk met online toets en volg je de gratis cursus van één avond. Enthousiast? Je kunt als gediplomeerd VIScoach de vervolgcursus VISmeester of VISjuf volgen, waar je leert om een visles op school te geven. Die cursus bestaat uit één cursusavond en een praktijkstage in de klas.

Kijk op www.vissenschool.nl voor meer informatie of klik hier om je direct aan te melden als VIScoach en hier voor VISmeester of VISjuf!


Gerelateerde berichten
07 apr 2022 Verenigingen vragen massaal de Online Jeugdvergunning aan 1853 Kinderen tot 14 jaar kunnen inmiddels bij meer dan 250 hengelsportverenigingen gratis kennis maken met de hengelsport. Deze verenigingen hebben de gratis Online Jeugdvergunning geactiveerd in hun ledenadministratie. Bijna 6000 kinderen hebben in 2021 gebruik gemaakt van deze vergunning! 30 nov 2021 Vislessen zijn in trek! 2659 Ondanks de beperkende maatregelen door corona hebben in het afgelopen jaar bijna 4.000 kinderen een visles gekregen. Dankzij de inzet van de VISmeester, vrijwilligers uit de hengelsport en ouders van leerlingen hebben deze kinderen kennis opgedaan over de onderwaterwereld en dichtbij school een paar uur heerlijk kunnen vissen. 23 nov 2021 Samen VISsen 2021: 64 onvergetelijke dagen 2249 Een jaar vol Samen VISsen uitjes heeft weer voor onvergetelijke ervaringen gezorgd. Ondanks de beperkte mogelijkheden begin 2021, heeft de tweede helft van het jaar veel goed gemaakt. Dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers konden honderden bewoners van zorginstellingen genieten van een fantastisch VISuitje! 28 okt 2021 Samen VISsen zorgt voor een onvergetelijke dag! 2457 Sinds 2019 organiseren tientallen hengelsportverenigingen door het hele land gratis Samen VISsen uitjes. Zij worden hierin ondersteund door Sportvisserij Nederland en de eigen federatie. Met zo’n Samen VISsen uitje willen we bewoners van zorginstellingen een onvergetelijke dag bieden. En dat lukt!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.