Iedereen leren vissen met de cursus VISinstructeur

2300
23 apr 2024

Er is in Nederland veel vraag naar mogelijkheden om te leren sportvissen. Niet alleen beginnende jeugd heeft behoefte aan begeleiding, ook steeds meer volwassenen geven dit aan. Daarnaast blijkt sportvissen voor speciale doelgroepen (ouderen, mensen met een beperking, daklozen, mensen met een psychische aandoening als ADHD, autisme of PTSS) een enorm waardevolle activiteit. En niet alleen om er even uit te zijn, maar zelfs ook als therapie!

De Basiscursus VISinstructeur is bedoeld voor enthousiaste vrijwilligers van hengelsportverenigingen, maar ook voor sport- en activiteitenbegeleiders zoals buurtsportcoaches. Je leert met behulp van speciaal ontwikkelde workshops hoe je beginnende sportvissers (beter) leert vissen. Dit kan zowel individueel als in groepsverband. In de workshops komen zowel de basistechnieken als het leren vissen met gevorderde vistechnieken aan bod. Je krijgt ook enkele tips hoe met een groep deelnemers om te gaan en ze enthousiast te houden voor de workshopactiviteiten.Cursusmateriaal online cursus

In het Cursusboekje Basiscursus VISinstructeur vind je alle informatie over de opzet van deze onlinecursus, het materiaal dat je dient te bestuderen en de manier waarop je je kennis kunt toetsen. Het overige cursusmateriaal bestaat uit de handleidingen voor de workshops 'Leer vissen met de vaste hengel' en 'Leer vissen met de werphengel'.

Nadat je je ervan hebt verzekerd dat je de theorie voldoende beheerst en je oefententamens goed kunt maken, kun je de cursus afsluiten met een online examen.

Speciaal voor de begeleiding van kinderen biedt Sportvisserij Nederland de Cursus VIScoach en de Cursus VISmeester aan.

Nog vragen? Neem gerust contact op met info@hsvservice.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.