Sonarvissen op grote baars in VIS TV XL (video)

1166
17 mei 2022

Liefhebbers van sportvis-tv kunnen komende zondag hun hart ophalen met een kersverse aflevering van VIS TV XL. In de tweede aflevering van dit seizoen – te zien om 09:30 uur af op RTL 7 – vissen de presentatoren onder meer met hightech sonarapparatuur op grote baars.

Tamme Smit en Daniël Weijers – die doorgaans los van elkaar presenteren – gaan dit keer sámen de Lek op met een boot. Daniël kent de rivier vrij goed, maar is niet vies van wat technologie als extra hulpmiddel bij het vinden van grote baarzen. Tijden het varen en vissen legt hij Tamme uit hoe hij zijn sonarapparatuur gebruikt. Liselot gaat op pad met Twan Stoffers, visecoloog bij de Aquacultuur en Visserijgroep Universiteit Wageningen, die onderzoek doet naar de nevengeul als kraamkamer voor de riviervis. Vissend met een zegen en hoepelnet laat hij Liselot zien wat voor vissoorten zoal in die geulen zwemmen.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:Portret zeeviskampioen

Presentator Thom Beentjes reist af naar Zeeland voor een ontmoeting met kampioen kustvissen Linda van de Velde. Vissend vanaf het strand bij Westkapelle vertelt zij uitgebreid over haar materiaal en aanpak én over haar passie voor de kust- en wedstrijdvissen in het algemeen. Thom stelt niet alleen vragen, maar vist ook mee. Wat voor soorten zal het tweetal vangen?
Je ziet het aanstaande zondag 22 mei om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het vijfde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2022 start op 15 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.