Recordbedrag van 50,4 miljoen naar Nederlandse sport

1902
19 mei 2022

De Nederlandse Loterij heeft deze week bekendgemaakt in 2021 50,4 miljoen euro aan afdrachten uitgekeerd te hebben naar de Nederlandse sport. NOC*NSF is enorm blij met deze bijdrage die zowel voor de topsport als voor de sport in de volle breedte wordt ingezet. Sportvisserij Nederland ontvangt hiervan dit jaar ruim 1 miljoen euro.

Dit bedrag wordt besteed aan extra activiteiten voor sportvissers en vis, voorlichting en promotie (o.a. VISkaravaan, VISvrouwen), subsidies voor aanleg van voorzieningen als vissteigers, trailerhellingen, onderwaterstructuren / vissenbossen, en het verwijderen (harken) van overmatige watervegetatie. Verder worden verenigingen ervan ondersteund met het werven van vrijwilligers en organiseren van activiteiten.

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF: "Het recordbedrag van Nederlandse Loterij voor de sport komt zeer goed van pas. Sport en sportief bewegen zijn belangrijker dan ooit. Voor de hele sport ligt er bovendien de vraag: hoe bieden we een veilig sport klimaat. Integriteit in de sport is e´e´n van de fundamenten om stappen voorwaarts te maken. Professionele steun en expertise zijn daarbij onontbeerlijk. De afdracht van Nederlandse Loterij geeft de sport de mogelijkheid om op een verantwoorde manier te investeren in een duurzame en veilige omgeving."


Voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg en algemeen directeur Marc van den Tweel van NOC*NSF

Jaarlijks gaan er tientallen miljoenen vanuit Nederlandse Loterij naar de Nederlandse sport. Iedereen in de sport heeft daar wat aan. Hiermee worden contributies lager gehouden, kunnen competities worden georganiseerd en kan de sport via innovaties mee met maatschappelijke ontwikkelingen zoals de digitalisering. Ook de gehandicaptensport en de topsport profiteren van deze bijdrage.Lees ook:


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.