Vuurdoop: Ultimate Line Spooler

1181
01 jun 2022

Om de zoveel tijd is het zaak je molens van nieuwe en verse lijn te voorzien – bijvoorbeeld vanwege kinken, slijtage, ouderdom of lijnbreuk. Met de Line Spooler van Ultimate (exclusief verkrijgbaar bij Visdeal) wordt dat klusje nu een stuk gemakkelijker.

Het opspoelen van 100 of 200 meter lijn kan namelijk best tot wat gehannes leiden. Het begint er al mee dat een los liggende klos vaak door alle hoeken van je woonkamer of de tuin stuitert. Met het risico dat de gloednieuwe lijn iets scherps raakt en al zwakke plekken oploopt nog voordat je ermee hebt gevist. Met de Line Spooler is dat euvel opgelost: via de handige zuignap – even natmaken en met het klemmetje vastzetten op de tafel – staat het ding zo vast als een huis.

Weerstand

Om de lijn strak en met de juiste verdeling op te spoelen, dien je (zowel bij nylon als gevlochten lijn) altijd wat weerstand te creëren. Dat kan door de lijn tussen je vingers te klemmen, maar als gevolg van de wrijving die ontstaat worden deze wel steeds heter – en dat is geen pretje. Je vismaat de klos op een pen of potlood laten beethouden en afremmen werkt al iets beter, maar is niet echt ideaal. Het systeem van de Line Spooler waarbij je de klos met lijn tussen twee aluminium houders klemt – à la het bankschroef-principe – is dat wel. Met de vleugelmoeren en veertjes op dit handige hulpmiddel kun je de weerstand bovendien extra nauwkeurig afstellen.Niet duur

Dankzij diezelfde weerstand voorkom je bovendien dat de lijn vanaf de lijnklos in het wilde weg begint te kinken of twisten – zeker bij dikkere nylon lijnen is dit een bekend issue. Staat alles goed afgesteld? Dan is het slechts een kwestie van de lijn door het startoog halen, op de molenspoel knopen en opdraaien maar. De Ultimate Line Spooler kost slechts € 9,95 en dat is natuurlijk niet duur voor zo’n handig hebbedingetje.

Doe mee en win

Abonnees van Hét VISblad maken kans op één van de vijf Line Spoolers die we verloten. Meedoen? Mail dan vóór 14 juni o.v.v. ‘Visdeal’ + je naam en adres. De winnaars maken we bekend via Facebook.

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide