Istriana Team wint derde wedstrijd Nationale Teamcompetitie Kustvissen

1755
13 jun 2022

Bij de derde wedstrijd van de Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2022 op het strand van Groote Keeten pakte het Istriana Team de zege. Met 92 klassementspunten was deze ploeg de sterkste van de twintig deelnemende teams. Individueel was Arjan van de Zande (De Zeeuwse Vissers) de beste van alle deelnemers.

Hoewel de omstandigheden op het strand bij Groote Keeten goed waren – zon, krap 20 graden en een mooie bries – waren de vangsten helaas matig. Een aantal van de honderd wedstrijdvissers kon zelfs geen vis aanbieden bij de wedstrijdcontroleurs. Bij de deelnemers die wel vis op het strand wisten te krijgen betrof dit in de meeste gevallen zeebaars, bot en schar.

De vangsten aan het strand van Groote Keeten waren helaas matig.

Moeilijke wedstrijd

“Het was een moeilijke wedstrijd op een grillig parcours”, zegt Remi Lindhout van het winnende Istriana Team. “De plek waar je stond was van invloed – naast de brekers waren de vangsten minder goed dan middenin het vak – en het was sprokkelen voor een visje. Dat hadden we bij de training op vrijdag al gemerkt, al waren de vangsten toen nog wel wat beter in vergelijking met de wedstrijd op zaterdag. Elke vis die je ving was dus in feite een bonusvis.”

Venijn in de staart

In het eerste deel van de wedstrijd was het zaak om op afstand zeebaars te vangen, waarna richting het einde de bot zich met het opkomende water bij de zandbanken onder de kant meldde. “Onze ploeg stond er tot een uur voor het eind van de wedstrijd niet bepaald florissant voor, maar we wisten dat het venijn in de staart zou zitten”, blikt Lindhout terug. “Toen hebben we aardig gescoord door met zware ankergewichten en dikke lijnen te vissen om het aas zo rustig mogelijk aan te bieden. Dat leverde een aantal mooie botten van ruim in de dertig centimeter op.”

Richting het einde van de wedstrijd werden met het opkomende tij de beste vangsten gedaan.

Tussenklassement

Door de zege doet het Istriana Team goede zaken en staat de ploeg met dertien punten tweede in het tussenklassement. Dat wordt aangevoerd door het team van De Zeeuwse Vissers (10 pnt), de ploeg van Yuki Tacklelink heeft de derde plek in handen (14 pnt). Met nog twee wedstrijden op de rol denkt Lindhout dat ook de nummers 4 en 5 (respectievelijk HSV Westkapelle team 1 en HSV de Zeebaars Korps 1) zich nog in de strijd om het podium kunnen mengen. “Daarachter zit een gat met de rest van het veld, dus ik vermoed dat een van deze vijf ploegen de competitie zal winnen. Dat wordt nog spannend, want het zit allemaal vrij dicht op elkaar. Niemand kan zich dus een uitglijder permitteren.”

Volledige uitslagen

Klik hier voor de volledige uitslagen van de 3e wedstrijd van de Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2022.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.