Voorlichtingsavonden visvijverbeheer druk bezocht

1760
29 jun 2022

Afgelopen juni zijn in Eindhoven en Roermond voorlichtingsavonden gegeven over het optimaal beheer van visvijvers. De belangstelling voor beide avonden was groot. In Eindhoven waren zo’n 50 personen aanwezig en in Roermond circa 60 personen van in totaal zo’n 40 verenigingen.

Aan het begin van beide avonden werd de vraag gesteld wie van de verenigingen nog nooit met vissterfte te maken heeft gehad. In Eindhoven gaf één vereniging aan dit nog niet meegemaakt te hebben, maar alle overige verenigingen dus wel.

Het beheer van een dergelijke visvijver is ook niet makkelijk en het vraagt veel van de vereniging. Dat neemt niet weg dat er zeer veel en erg mooie visvijvers zijn, die met zorg worden beheerd. Echte pareltjes die door de verenigingen gekoesterd worden en waar het heerlijk is om te kunnen vissen.

Tijdens beide avonden is uitgebreid ingegaan op de diverse aspecten van het beheer. Waar kan het mis gaan? Wat zijn de mogelijkheden om het beheer zo optimaal mogelijk uit te voeren?

Dit alles om de sportvissers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Belangrijk hierbij is dat niet alles mogelijk is in één vijver, per slot van rekening gaat het om levende vis. Op de avond in Roermond hield Peter Jansen een enthousiast verhaal over de verbeteringen van de visvijver van HSV De Heksenberg.

Meer informatie over visvijverbeheer is te vinden op de vele informatiebladen op onze website.

Hier zijn de dia’s te vinden die gebruikt zijn tijdens de informatieavonden:

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.