Vuurdoop - Bopper Bait Dropper

1608
25 jul 2022

Een compacte voerplek maken – precies op de plek én diepte waar je vist – is zeker in diep water dat (hard) stroomt geen sinecure. Met de Bopper Bait Dropper van Korum is dit echter een fluitje van een cent.

Op de Engelse markt was de Bopper Bait Dropper (kortweg: ‘Bopper’) al even verkrijgbaar, maar sinds deze zomer ligt hij ook in de Nederlandse winkels. Het model doet door zijn aerodynamische vorm denken aan een spomb – de alom bekende ‘voerraket’ voor particles die opengaat als hij op het water landt. Juist in dat aspect schuilt het verschil, want dankzij een speciaal mechanisme opent de Bopper zich pas op de bodem. Zo stroomt je aas niet weg tijdens het afzinken en kun je nóg preciezer een compacte voerplek opbouwen.

Instelbaar zinkgewicht

Om het aas zo snel als jij wilt bij de bodem te krijgen, stelt de Bopper je in staat om eigenhandig het zinkgewicht aan te passen. In de ‘neus’ van de raket – waar je bij komt door de kop eraf te draaien – is plaats voor meerdere donutvormige gewichtjes. Hoe meer je er daarvan plaatst, des te sneller de Bopper met je aas naar de bodem zinkt (ideaal voor plassen, kanalen en grote rivieren). Het basismodel van de Bopper weegt 30 gram en wordt geleverd met twee extra gewichtjes van 30 gr, de XL-versie is 60 gram zwaar en bevat drie extra gewichtjes van 30 gr.

Zachte of harde bodem

De gevoeligheid van de RVS pin op de kop – die eenmaal op de bodem wordt ingedrukt, waarna het voercompartiment opent – is ook instelbaar in de neus van de Bopper. Bij een zachtere bodem is een hoge gevoeligheid ideaal, bij een harde bodem mag dat een tandje minder zijn. Net zoals bij een gewone spod leent los aas zoals pellets, hennep, casters en maden zich het best voor transport in de Bopper, zolang het maar niet te veel plakt. Een volgeladen Bopper weegt aardig wat, dus is het aan te raden om hier een aparte hengel met een fors werpgewicht voor te gebruiken. Met behulp van de lijnclip zorg je er voor dat je élke lading aas op exact dezelfde plek dropt.

Doe mee en win

Abonnees maken kans op één van de vijf weggeefexemplaren. Meedoen? Mail dan vóór 10 augustus naar Hét VISblad o.v.v. ‘Bopper Bait Dropper’ + je naam en adres. De winnaars worden bekendgemaakt via Facebook.

Gezien voor € 14,99 bij Hengelsport Hennie Kruidenier: www.hengelsport-kruidenier.com. Meer info: korum.co.uk


Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.