Vuurdoop - Geen lood om oud ijzer

1416
20 sep 2022

De naam Eco Styllood is ietwat misleidend: deze ijzeren staafjes van ImFlo zijn namelijk helemaal loodvrij. Dit mens- en milieuvriendelijke alternatief voor loodhagels biedt bovendien nog meer voordelen.

Het Eco Styllood is verkrijgbaar in een verdeeldoos ‘middel’ en ‘groot’. Beide kosten slechts een paar piek en bevatten plenty ijzeren staafjes in vijf gewichtjes: van 0.15 tot 0.5 gram. Voordat je je dobber kunt ‘uitloden’ schuif je eerst de meegeleverde tubes op je lijn – altijd een even getal, want voor elk gewichtje heb je twee van deze doorzichtige rubbertjes nodig. Daarvan schuif je er een over de boven- en een over de onderkant, waarna het staafje gefixeerd zit. Je hoeft het Styllood dus niet aan te knijpen met een tangetje, je tanden of je vingers om dit vast te zetten.

Geen beschadiging

Dit is een erg mooi systeem, want zo beschadig je de lijn niet en lever je niks in op trekkracht. Met loodhagels – ook wel knijphagels of split shots – ligt dat wel anders. Die leveren vaak een verzwakte plek op in je lijn en dat drilt toch minder relaxed wanneer die mooie brasem of zeelt je hengel krom trekt. Let er bij het monteren van de staafjes wel op dat de uiteindes niet boven c.q. onder de tubes uitsteken: dan kan je lijn erachter blijven hangen. De tube mag zelfs nog wel iets uitsteken voor een mooi anti-tangle effect. Het Styllood zit nu stevig op de lijn, maar kan nog wel eenvoudig worden verschoven. Sla je weleens te hard aan? Geen probleem. De staafjes vliegen er echt niet zomaar af – dat heeft de redactie uitvoerig voor je in de praktijk getest.

Snel wisselen

Wil je de dobber toch wat lichter of juist zwaarder uitloden? Dan kun je de Stylloodjes heel gemakkelijk wisselen voor exemplaren met een ander gewicht. En laat je er per ongeluk één in het gras vallen? Dan is er geen nood aan de man. Ze vallen stukken beter op
dan een minuscuul knijploodje, dat vaak ook nog eens in onmogelijke kieren wegrolt en verloren gaat. Je raakt er dus een heleboel minder van kwijt. Dat is ook weer een stukje (milieu)winst.

Doe mee en win

Abonnees van Hét VISblad maken kans op één van de vijf setjes ImFlo Eco Styllood (2 x verdeeldoos groot). MEEDOEN? Mail dan vóór 3 oktober naar Hét VISblad o.v.v. ‘loodvrij’ + je naam en adres. De winnaars maken we bekend via Facebook.

Gezien voor € 4,99 bij Wout van Leeuwen: woutvanleeuwen.nl Meer info: imflofloats.com


Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.