Zwolle strijdtoneel voor WK Streetfishing

2697
10 okt 2022

Komende vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober vindt de eerste editie van het Wereldkampioenschap Streetfishing plaats. In de binnenstad van Zwolle strijden dan twintig teams uit tien landen om twee WK-titels: het koppel- en landenklassement.

Tijdens het WK Streetfishing – dat Sportvisserij Nederland organiseert namens wereldhengelsportbond FIPS-ED – worden de gevangen vissen opgemeten, geregistreerd en direct weer teruggezet. Het team dat na twee dagen de meeste centimeters aan roofvis bij elkaar heeft gevangen mag zich wereldkampioen streetfishing 2022 noemen. Het best presterende land wordt eveneens gekroond tot wereldkampioen.

Streetfishing populair en loodvrij

Bij streetfishing wordt met kunstaas in de stedelijke omgeving op roofvis gevist. Deze dynamische visdiscipline is vooral onder de jeugd enorm populair. In de visrijke wateren van Zwolle kunnen de deelnemers onder andere baars, snoekbaars en snoek vangen. Bij het WK Streetfishing wordt door alle deelnemers volledig loodvrij gevist. Sportvisserij Nederland werkt samen met haar partners aan een loodvrije sportvisserij. Kijk voor meer informatie op www.sportvisserijloodvrij.nl.

WK Streetfishing

Programma

Het WK Streetfishing start dinsdag 11 oktober met de officiële opening. De deelnemers kunnen vervolgens op woensdag 12 en donderdag 13 oktober trainen op het parcours. Tijdens de officiële wedstrijddagen – vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober – vissen de deelnemers van 10:00 uur tot 15:00 uur.

Parcours WK Streetfishing
Op de wedstrijddagen is het WK-parcours opgedeeld in twee sectoren.

Team Holland

Namens team Holland zijn sportvissers Bart van de Walle, Johannes Elzinga, Tim Kunst, Martijn Leus, Gerben Jorritsma en Félix Sens geselecteerd door bondscoach Dennis Horvath en assistent- bondscoach Jan-Jaap van Heiningen.

Klik hier voor het programma, parcours en de regels. Blijf volledig op de hoogte via www.sportvisserijnederland.nl en www.facebook.com/wedstrijdvissennl.

JeugdVISevent

Op zaterdag 15 oktober organiseren Sportvisserij Nederland en HSV Zwolle parallel aan het WK ook het JeugdVISevent. Kinderen tot 14 jaar zijn van harte welkom bij dit side-event, dat van 09:30 tot 14:30 uur plaatsvindt bij de visvijver in park De Wezenlanden te Zwolle. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Live tussenstanden

Bekijk via deze link de live tussenstanden!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.