Samen VISsen 2022: wat een jaar!

1515
24 nov 2022

Even naar het water om een hengeltje uit te gooien: vissen is leuk, gezond én laagdrempelig. Desondanks is het niet meer voor iedereen mogelijk zelfstandig te gaan vissen. Daarom zorgen hengelsportverenigingen ervoor dat bewoners van zorgcentra in heel Nederland weer eens een hengeltje uit kunnen gooien met het programma Samen VISsen. Afgelopen jaar hebben al meer dan 1300 bewoners van zorgcentra deelgenomen aan de 171 visuitjes.

Waar 2021 nog werd gekenmerkt door de voorzichtigheid rondom de corona-maatregelen, stonden de deuren van zorgcentra in 2022 wagenwijd open. Met bijna drie keer zoveel visuitjes dan 2021, hadden de 171 visuitjes bij 67 zorgcentra dit jaar dan ook meer dan 1300 deelnemers. Zorgcentra vinden het fantastisch dat vrijwilligers vanuit de hengelsport deze visuitjes organiseren. De begeleiders vertellen dat veel bewoners vroeger wel eens hebben gevist, zij genieten dan ook volop!


De vrijwilligers achter de visuitjes

45 Samen VISsen-coaches zijn afgelopen jaar vol enthousiasme aan de slag gegaan met het organiseren van visuitjes bij zorgcentra. De Samen VISsen-coach is de coördinator vanuit de lokale hengelsportvereniging. Deze begeleidt samen met teams van vrijwilligers de deelnemers aan de waterkant met de vistechnische handelingen. Vrijwilligers vinden het fantastisch om te doen, want wat is er nu leuker dan iemand anders laten genieten van jouw hobby?

Sportvissen in een positief daglicht

Vrijwilligers vanuit de hengelsportverenigingen zorgen met deze visuitjes dat het vissen iedere keer weer in een positief daglicht wordt gezet. Het is een mooie kans om te laten zien wat je als vereniging op maatschappelijk vlak kunt bijdragen aan de samenleving.

Dus wil jij als Samen VISsen-coach vanuit jouw hengelsportvereniging visuitjes coördineren bij zorgcentra in de buurt? Kijk op www.samenvissen.nl of neem contact op via samenvissen@sportvisserijnederland.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.