Vuurdoop - Monomaster

1292
01 dec 2022

Echte sportvissers laten geen afval achter, maar ruimen de waterkant juist op. Toch kan het altijd gebeuren dat je tijdens het vissen per ongeluk een afgeknipt stuk vislijn verliest. Met de Monomaster is dat echter verleden tijd.

Een kapotte onderlijn, pruik of beschadiging in je lijn: stuk voor stuk situaties waarbij de schaar eraan te pas komt. De meeste sportvissers stoppen de afgedankte lijn direct in de vistas of jaszak. Een veilige plek, denk je wellicht. Maar schijn bedriegt: zo’n pruikje gedraagt zich als klittenband en blijft vaak achter van alles haken, met een warboel tot gevolg. Maar dat is nog niet het ergste. Een afgeknipt stuk lijn is vederlicht, waait zo uit je tas of jaszak, raakt daardoor onbewust zoek en komt in de natuur terecht. En juist die ‘sprietjes’ zijn schadelijk voor watervogels en andere dieren.
 

Eenvoudig

De Monomaster biedt uitkomst. Hiermee verzamel je namelijk afgedankte stukjes vislijn en voorkom je al deze problemen. Dit instrument is in feite een tijdelijke afvalbak annex opslagplek voor vislijn. Het principe is heel eenvoudig: eerst steek je het stuk draad door de gleuf naar binnen, waardoor de lijn zich haakt achter de nopjes van de interne spoel. Daarna draai je net zolang aan het palletje totdat de vislijn volledig in het apparaatje is verdwenen. Met dit compacte stukje vernuft kun je tientallen meters lijn – maar net
zo goed korte, afgeknipte stukjes – netjes opbergen. Eenmaal thuis trek je de spoel uit de behuizing en knip je de opgerolde draad met een schaar in de lengterichting doormidden, waarna je de lijn los plukt en in de prullenbak gooit.

Bevestigingsoog

Dankzij het bevestigingsoog kan je deze mobiele prullenmand bovendien gemakkelijk aan je vistas of jas hangen. De Monomaster is tevens geschikt voor alle type vislijnen; ook gevlochten lijn draai je zo naar binnen. Met het geringe formaat van net iets meer dan tien centimeter heb je tot slot geen enkel excuus meer om de Monomaster niét aan je visuitrusting toe te voegen. De natuur, maatschappij en medevissers zullen je in elk geval meer dan dankbaar zijn. De Monomaster is snel en gemakkelijk online voor 
€ 14,95 te bestellen in de webwinkel van Sportvisserij Nederland, maar kun je ook kiezen als welkomstgeschenk bij het afsluiten van een tweejarig abonnement op Hét VISblad.

Doe mee en win

Abonnees maken kans op één van de vijf Monomaster weggeefexemplaren. Meedoen aan deze actie? Stuur dan vóór 15 december een e-mail naar Hét VISblad o.v.v. ‘Monomaster’ + je naam en adres. De winnaars maken we bekend via Facebook.

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.