VISsenscanner - unieke functie in de VISsengids app (video)

3017
23 nov 2022

Heb jij een vis gevangen waarvan je twijfelt wat voor soort het precies is? Met de nieuwe VISsenscanner-functie in de gratis VISsengids app heb je zowel op het zoete als het zoute binnen een paar tellen duidelijkheid. Een vissoort herkennen is soms niet eenvoudig, mede door de opkomst van exoten – zoals diverse Oost-Europese grondelsoorten – en hybrides oftewel kruisingen.

Maar ook het uit elkaar houden van diverse witvissoorten is, zeker als het om kleinere exemplaren gaat, vaak nog knap lastig. Gelukkig
herkent de VISsenscanner – onderdeel van de VISsengids app van Sportvisserij Nederland – alle 75 in Nederland voorkomende zoetwatervissen én de 72 meest gevangen zeevissoorten in de Noordzee.

Gratis app

 
De applicatie werkt heel eenvoudig: in de gratis VISsengids app klik je op de scanknop rechtsboven, waarna je een foto inlaadt of ter plekke maakt via de optie in de app. Zorg hierbij dat de zijkant van de vis is gefotografeerd. Vervolgens klik je op ‘scan vis’ en laat je de app het werk doen. Binnen enkele seconden zie je op je scherm welke soort het hoogst scoort. Hiermee weet jij dus automatisch welke vis je hebt gevangen. Hoe de VISsenscanner precies werkt, zie je in deze video:


.

Alles over elke soort

 
De VISsenscanner is slechts één onderdeel van de handige VISsengids app. Met deze app – die al ruim 385.000 keer is gedownload – heb je namelijk ook alle Nederlandse zoetwater- en zeevissen op je mobiel met per soort fraai beeldmateriiaal en alle informatie over de herkenning, verspreiding, voedsel, het formaat en meer. Alle vissoorten zijn overzichtelijk te vinden op alfabet, trefwoord en familienaam. Ook geeft de app je per soort de relevante informatie rond eventuele gesloten tijden, minimummaten en meer.
 

Meteen downloaden

 
De VISsengids app is te downloaden via de App Store (voor iPhone, iPod en iPad) en Google Play Store (voor Android-toestellen). Dit doe je door hier te zoeken op ‘Vissengids’ waarna je de app gratis kunt installeren. De VISsengids app – met daarin dus ook de VISsenscanner-functie – staat nu op je startscherm, zodat je er direct mee kunt starten. Goede vangst en scan ze!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.