Genomineerden Sportman, Sportvrouw en Sporttalent van het jaar

3158
10 dec 2022

Net als vorig jaar kiest de (inter)nationale wedstrijdtop de Sportman, Sportvrouw en het Sporttalent van het jaar tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala. Volgende week zaterdag wordt op topsportcentrum Papendal dit grote vis-evenement gehouden. Alle genodigde wedstrijdvissers zijn gerechtigd om te stemmen.

Om een weloverwogen keuze te maken, maakt Sportvisserij Nederland de genomineerden al voor het Topsportgala bekend. Een jury - bestaande uit bondscoaches van de verschillende disciplines binnen de wedstrijdvisserij - heeft per categorie de genomineerden geselecteerd. Tijdens het Topsportgala krijgt iedere genodigde wedstrijdvisser een QR-code om zijn/haar stem uit te brengen.

Genomineerden Sporttalent van het jaarTwan Swart behaalde met team een bronzen medaille bij het WK Dobbervissen Junioren U20. Daarnaast viste hij zich naar een individuele tweede plaats bij de Meerlanden Dobbervissen Junioren. Bij de TTC Dobber Senioren eindigde hij op een tiende plaats – bij de TTC Dobber Dames en U20-categorie eindigde Twan op een tweede plaats.Mandy Swart sleepte met het team bij het WK Dobbervissen Junioren U20 een bronzen medaille binnen. Bij het WK Dobbervissen Junioren U20 behaalde ze individueel een negende plaats. Ze viste ook mee met de TTC Senioren, waar ze eindigde op een negentiende plaats. Bij de TTC Dobber Dames en U20 is ze geëindigd op een zesde plaats bij U20-categorie.Bjorn Mies (midden) werd Nederlands Kampioen Kustvissen Junioren bij de U16-categorie. Tijdens het WK Kustvissen in dezelfde categorie eindigde hij – als eerste Nederlander – op een zesde plaats.


Genomineerden Sportman van het jaarTim Kunst (links) en Gerben Jorritsma kroonden zich met team Holland Wereldkampioen WK Streetfishing Teams en als vissen duo Wereldkampioen WK Streetfishing Koppels.Ramon Ansing werd met Team JWP Waterservice Wereldkampioen bij het WK Feedervissen Clubs. Daarnaast wist hij zowel het Nederlands Kampioen TTC Feedervissen en het Nederlands Kampioen TTC Dobbervissen te winnen.


Collin Besseling behaalde een eerste plaats bij de Meerlanden Dobbervissen Senioren. Bij het TTC Senioren eindigde hij op een achtste plaats.

Genomineerden Sportvrouw van het jaarAnja Groot werd voor de vierde keer Wereldkampioen WK Dobber Dames. Daarnaast kroonde ze zich tot Nederlands Kampioen TTC Dobber Dames. Ook won Anja het NK Dobber Dames.


Bianca Venema (links) en Anoek Bonnet werden wereldkampioen WK Karpervissen Dames Koppels.

Vijf keer wereldkampioen


De Nederlandse teams – die onder de vlag van Team Holland zijn uitgezonden naar de internationale wedstrijden – verzamelden dit jaar maar liefst zes wereldtitels en twee bronzen medailles.

Anja Groot (wereldkampioen Dobbervissen Dames Individueel), Team Holland (goud WK Streetfishing Landen), Gerben Jorritsma en Tim Kunst (goud WK Streetfishing Koppels), Anoek Bonnet en Bianca Venema (wereldkampioen WK Karpervissen Dames Koppels), Team JWP Waterservice (goud WK Feeder Clubs/Teams), Team Maver Zammataro (goud WK Dobbervissen Clubs/Teams), Team Holland (brons WK Junioren Dobber U20) en Réne Koops (brons WK Vliegvissen Masters individueel) worden daarom extra in het zonnetje gezet tijdens het Topsportagala.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.