Fred Bloot herkozen als EAA-president

1439
12 dec 2022

Bij de algemene ledenvergadering van de European Anglers Alliance (EAA) in Hamburg is Fred Bloot onlangs herkozen als voorzitter. Daarmee gaat de adjunct-directeur van Sportvisserij Nederland zijn vierde termijn in en zal hij ook in de komende drie jaar de functie van EAA-president vervullen.

De komende termijn willen we gebruiken om een aantal zaken te verzilveren bij het Europees Parlement en de Europese Commissie”, zegt Bloot. “Dan moet je onder meer denken aan een betere, gestandaardiseerde dataverzameling over de sportvisserij. Goed beleid ten aanzien van de sportvisserij is namelijk alleen mogelijk met behulp van betrouwbare, actuele gegevens. Bijvoorbeeld over de sociaal-economische betekenis van de sportvisserij, maar ook over de vangsten van onze achterban.”

Overdracht

Bloot kijkt ook verder vooruit: “Over twee jaar loopt de zittingstermijn van de Europese beleidsmakers af, dus het laatste jaar van mijn voorzitterschap zal voor een belangrijk deel draaien om de werkoverdracht richting mijn opvolger.” Onder het EAA-voorzitterschap van Bloot is succes geboekt in de belangenbehartiging van de Europese sportvisserij. “Er staat een helder Europees zeebaarsbeleid, het visserijbeleid in de Baltische Golf is aanzienlijk verbeterd, er zijn grote stappen gemaakt inzake waterkracht en het verwijderen van dammen. Ook wordt er nu op Europees niveau beleid geformuleerd om de schade van aalscholverpredatie te beperken”, besluit Bloot.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.