Controleurs Sportvisserij ontvangen controlepas 2023

4402
22 dec 2022

Medio december 2022 ontvangen ruim 1.400 Controleurs Sportvisserij hun nieuwe controleurspas van de secretaris van hun hengelsportvereniging. Deze pas wordt samen met de controlekleding uitsluitend verstrekt aan gecertificeerde controleurs die namens de vereniging of federatie met succes de cursus Controle Sportvisserij hebben gevolgd

Juiste toestemming om te vissen
Voor veel wateren geldt: Vissen? Altijd de VISpas mee! Met de bijbehorende Lijsten van Nederlandse Viswateren is dit de juiste toestemming om te mogen vissen in veel Nederlandse wateren. Ook de combinatie VISpas met de VISplanner app is rechtsgeldig.

Bevoegdheden

Sportvissers zijn verplicht de VISpas conform de Voorwaarden Gebruik VISpas, direct ter inzage af te geven aan de controleurs en aanwijzingen van de controleur op te volgen. De Controleur Sportvisserij kan zich op zijn beurt met zijn controlepas legitimeren als gecertificeerde controleur van een hengelsportvereniging of hengelsportfederatie.Ambassadeur

Naast de controle op het bezit van de VISpas, staat vooral de rol van de controleur als ambassadeur/voorlichter van de georganiseerde hengelsport centraal. Het contactmoment bij de controle is de gelegenheid om voorlichting te geven over de vereniging en het stelsel van visdocumenten. Het biedt de sportvisser ook de kans om vragen te stellen over de visserijregels en de mogelijkheden van de VISpas, VISplanner en MeeVIStoestemming. 

Extra controleacties 

Door het grootschalig netwerk van vrijwillige Controleurs Sportvisserij en een goede samenwerking met en gericht inzetten van ruim 100 speciale visserij BOA’s is de georganiseerde hengelsport jaarrond actief met controle en handhaving aan de waterkant. Buiten de reguliere controle worden jaarlijks meerdere regionale- en landelijke controledagen georganiseerd.


 

Cursus controle voorjaar 2023

Vind jij het ook zo belangrijk dat de visserijregels en met name de visdocumenten worden gecontroleerd bij jouw verenigingswater? Wil jij je hiervoor als vrijwilliger verder in ontwikkelen en samen met je controleteam hiervoor inzetten? Geef je dan op voor de gratis Cursus Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.