Maximale vrijwilligersvergoedingen 2023

3937
27 jan 2023

De Belastingdienst heeft regels opgesteld met betrekking tot de onkostenvergoeding die een vrijwilliger mag ontvangen. Krijgt een vrijwilliger meer dan de vastgestelde bedragen, dan kan de fiscus de vereniging aanslaan voor het betalen van loonbelasting en andere heffingen.

De Belastingdienst publiceert jaarlijks het bedrag dat je als vereniging belastingvrij mag verstrekken aan de vrijwilligers en bestuurders. Het bedrag in 2023 is 1900 euro per jaar en op maandbasis 190 euro.

Ook vrijwilligers die een bijstandsuitkering ontvangen mogen de maximale vergoeding van €190 per maand met een maximum van €1900 per jaar ontvangen. De fiscus gaat uit van een maximale onkostenvergoeding van €5,00 per uur, of €2,75 per uur voor vrijwilligers jonger dan 21 jaar. Zou een vereniging meer geven, dan ziet de fiscus dit als loon, en moeten er premies over worden betaald.

-> Download hier het infoblad vrijwilligersvergoeding of ga naar de website van de Belastingdienst voor meer informatie.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.