Vuurdoop - Gerecycled Nylon

1347
12 feb 2023

Het papier van Hét VISblad, de plastic fles met lokstof in je vistas of het metalen blik met maïs – allemaal producten die (grotendeels) bestaan uit gerecycled materiaal. Met de Recycline van Sufix zet je een stap in de goede richting en switch je aan de waterkant naar duurzaam een lijntje inwerpen.

Deze nylon vislijn is ontworpen met een volledig recyclebare productketen in gedachten. Het nylon materiaal wordt gewonnen uit afval, zoals spooknetten (kapotte, achtergebleven visnetten uit zee) en oude vislijnen. Als sportvisser heb je zo dus een win-win situatie te pakken. Het productieproces van Econyl – geregenereerd nylon – bleek ingewikkeld, maar Aquafil slaagde erin de cirkel van hergebruik rond te maken. Dit Italiaanse bedrijf voorziet niet alleen Sufix, maar ook de kledingindustrie van dit duurzame alternatief.

Allround


Bij de productie van een monofilament lijn zijn eigenschappen zoals soepel-, glad-, schuurbestendigheid, sterkte en zinksnelheid te beïnvloedden door de toevoeging van extra componenten. Hiervoor zijn echter altijd nieuwe grondstoffen nodig. Bij dit volledig gerecyclede product is daar vanzelfsprekend niet voor gekozen. Desalniettemin is het resultaat van twee jaar productontwikkeling door Sufix een kwalitatieve, allround mono vislijn die over de gehele linie goed scoort qua eigenschappen.

Streepje voor

De groen gekleurde (op waterbasis) Recycline is verkrijgbaar in acht verschillende diameters (18/00 tot 50/00) en op klossen van 150 of 300 meter. Met een breeksterkte van 3 kg heeft de 20/00 variant een gemiddelde diameter-trekkracht ratio. Hoewel sommige lijnen bij een gelijke diameter meer trekkracht hebben, zegt dat niks over de geschiktheid voor jouw vistechnieken. ‘Sterker is beter’ wordt regelmatig als verkoopargument gebruikt, maar extra trekkracht gaat vaak ten koste van een andere eigenschap. Allround sportvissers zijn vaak beter af met een allround vislijn. In dat geval staat Sufix Recycline dankzij zijn duurzame karakter al met 1-0 voor.

Doe mee en win!

Abonnees van Hét VISblad maken kans op één van de vijf Sufix Recycline weggeefexemplaren (20/00). Meedoen aan deze actie? Mail dan vóór 11 februari naar Hét VISblad o.v.v. ‘Recycline + je naam en adres. De winnaars maken we bekend via Facebook.Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.