VISblad TV: Limburgse blankvoorns (video)

8964
24 feb 2023

Het Julianakanaal staat bekend om de unieke voornvisserij. Deze Limburgse waterweg lijkt niet het makkelijkste water, maar witvisser Charlie van Rhee denkt daar anders over. In deze nieuwe aflevering van VISblad TV laat hij zien hoe je hier met een eenvoudige aanpak grote voorns vangt.

De gemiddelde blankvoorn weegt hier al snel 400 gram en zelfs exemplaren van meer dan twee pond en 40 centimeter plus behoren tot de mogelijkheden! De feederhengel is zeker een optie, maar met de beste visafstand op ongeveer tussen de 11 en 13,5 meter is de vaste hengel hier ideaal. Ben je in het bezit van de VISpas? Dan mag je op het gehele kanaal vissen!

De knotsen van voorns vragen echter om een andere aanpak - deze is verrassend eenvoudig. Benieuwd hoe hij onder meer met zijn voer en aaspresentatie de code kraakt? Check dan snel de nieuwe video!Meer tips in Hét VISblad

Benieuwd naar nog meer tips & tricks voor op het Julianakanaal? Lees dan zeker ook het bij deze video gemaakte artikel in de februari-maart editie van Hét VISblad (pagina 36 t/m 42). Meer weten over dit extra dikke februari/maart magazine dat begin februari bij de abonnees is verschenen? Klik dan hier.Word abonnee voor nog geen 13 euro!

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je een jaarabonnement af en mis je voortaan geen editie meer (tien magazines per jaar). Daarbij mag je ook nog eens een fraai welkomstgeschenk kiezen óf kun je voor de eenmalige korting gaan. Klik hier om snel en eenvoudig online een abonnement af te sluiten.VISblad TV: al meer dan 150 video's!

VISblad TV is hét YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland. De video’s hebben als doel om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken, mooie viswateren door heel Nederland en uiteenlopende typen sportvissers. VISblad TV bestaat nu ruim tien jaar. In die periode zijn er al meer dan 150 afleveringen verschenen.Benieuwd naar eerdere afleveringen? Check dan hier de volledige YouTube-playlist van VISblad TV. Uren kijkplezier gegarandeerd!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.