18 maart: Landelijke Opschoondag

1616
16 mrt 2023

Op zaterdag 18 maart vindt alweer de 21e Landelijke Opschoondag plaats. Dan steken we samen de handen uit de mouwen en maken we onze straten, parken, pleintjes, vijvers en grachten schoon. Sportvissers kunnen gemakkelijk bij dit initiatief aanhaken middels de Vang 5 campagne van Sportvisserij Nederland.

Zwerfvuil is veel sportvissers een doorn in het oog. Het vervuilt het milieu, is hinderlijk en vergalt ook nog eens je visplezier. Bovendien is schoon water van levensbelang voor mens en dier.

Daarom heeft Sportvisserij Nederland een paar jaar geleden de campagne ‘Vang 5’ gelanceerd. Daarin moedigen we sportvissers aan om tijdens het vissen vijf stuks afval (of 5 minuten) op te ruimen in en rond het water. Dat is een kleine moeite, maar een groot plezier. Het heeft ook een enorme impact: als elke sportvisser dit één keer per jaar doet scheelt dat maar liefst 10 miljoen stuks afval.Als partner van Nederland Schoon haken we vanzelfsprekend graag aan bij de Landelijke Opschoondag op 18 maart; jij als sportvisser en natuurliefhebber toch ook?! Ga je komende zaterdag vissen en heb je er ‘schoon’ genoeg van? Neem dan even kort de tijd om de waterkant en het water op jouw stek van troep te ontdoen.

Met slechts een vuilniszak, paar handschoenen en grijper kun je al bijdragen aan het oplossen van het zwerfafvalprobleem. Vis tijdens de Landelijke Opschoondag mee naar vuil en help om Nederland schoon te houden!Schoonmaakpakket

Met dit complete Vang5 schoonpakket heb je alles bij je om de waterkanten schoon te maken en houden. De set bestaat uit de Vang5 opvouwbare grijper, 2 rollen vuilniszakken en één setje Vang5 handschoenen (kies uit maat M of L).Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.