Hét VISblad online mei (video)

2136
18 apr 2023

Deze week valt het meinummer van Hét VISblad bij alle VISpashouders in de bus. In dit gratis magazine vind je volop inspiratie dankzij een mooie mix van interessante reportages en boeiende artikelen. Een korte vooruitblik op de inhoud van deze editie.

In de nieuwe VISblad TV-video sluit presentator Joran Bal aan bij Stefan Huls. Hoewel deze fanatieke zeeltvisser het gehele jaar succesvol op Tinca tinca vist, is het voorjaar het piekmoment om achter ‘de doktersvis’ aan te gaan. Met onder andere loodvrije methodkorven en ‘wafters’ als aas nemen de heren plaats aan een parkvijver in Ridderkerk. Het resultaat is een spetterende video, met veel actie en dikke zeelten. Veel kijkplezier!


Benieuwd naar nog meer tips en trucs van Stefan? Lees dan ook het bij deze video gemaakte artikel in de mei-editie van Hét VISblad (pag. 10 t/m 14).

XL-Randstadbaarzen

Hele horden roofvissers trekken naar de rivierplassen om op XL-baarzen te vissen: dit is tegenwoordig dé hype binnen het roofvissen. Ralph de Mos (40) zoekt het echter ook dichter bij huis. Op diverse grote zandwinplassen in de Randstad zwemmen bijvoorbeeld ook monsterbaarzen. Waar je moet zijn, wat je nodig hebt en hoe je deze visserij precies aanpakt lees je in de reportage op pagina 40 t/m 44.Compacter karpervissen

De gemiddelde karpervisser zeult vaak onnodig veel materiaal mee. Dat is niet praktisch en kan ook anders. Met een lichte en compacte uitrusting wordt het transport makkelijker – zeker met de fiets of een kleine auto. Ook bij het installeren en verkassen bespaart een compacte uitrusting je de nodige netto vistijd. Op pagina 36 t/m 39 geven we je een aantal praktische tips om lichter, compacter en mobieler te karpervissen.Stekkentips voor de zeevisser

De Nederlandse kustlijn biedt volop vismogelijkheden: van Zeeuws-Vlaanderen in het zuiden tot de monding van de Eem in het noorden. Naast de bekende zeevisstekken zijn er nog veel meer plekken waar je kunt genieten van de rust en kans maakt op een mooie vangst. In elk van de vijf kustprovincies zetten we een stek in de spotlights, je ontdekt ze op pagina 50 t/m 53.Familiefun aan de vijver

Volgens witvissers Erik (48) en Corné Nijland (16) vormt een simpele aanpak de basis voor goede vangsten. De basisbeginselen van het vissen met de vaste hengel doen veel sportvissers op aan een vijver in hun eigen omgeving. Aan bergingsvijver De Kloot bij Oldenzaal namen we met vader en zoon Nijland de proef op de som. Check pagina 46 t/m 49 voor hun adviezen.Nog meer leesplezier

Dit was nog lang niet alles, want in dit nieuwe nummer bespreken we ook het riviertje de Berkel – een topstek in de Achterhoek. Daarnaast interviewden we Hans Sibbel over zijn nieuw kinderboek vol sportvisavonturen. En uiteraard ontbreken ook de rubrieken Wist je dat?, MijnVISmaat, Visnieuws, VIS TV in detail, Wedstrijdvissen, In de markt en de Vuurdoop niet. Daarnaast bevat dit nummer een middenkatern met acht pagina’s sportvisnieuws uit jouw regio.

Abonnee worden

Ben je nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je al een jaarabonnement af (tien edities). Zo mis je voortaan geen magazine meer. Daarbij mag je bovendien kiezen uit mooie welkomstcadeaus óf een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier om eenvoudig online een abonnement af te sluiten.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.