Team Xseaben pakt de leiding bij Penn NTC Kustvissen

2062
01 mei 2023

Afgelopen zaterdag is de eerste wedstrijd gevist van de Penn Nationale Teamcompetitie Kustvissen. Vanaf het strand van Domburg gingen 23 teams met elkaar de strijd aan. Team Xseaben pakt voorlopig de leiding, maar met nog vier wedstrijddagen voor de boeg is het alles behalve beslist.

De verwachting was dat er veel botten zouden worden gevangen, maar ook grote zeebaarzen lagen in het verschiet. Maar hoewel het uitstekend visweer was, met de afgelopen nacht naar het noorden gedraaide wind bleek dat de 100 deelnemers flink moesten werken voor de vis.

Kleine verschillen

In de eerste drie vakken, tussen Baaiweg en golfbaan, was dat een klus waar de vissers het moeilijk mee hadden. Winnen met slechts 6 (vak A), 4 (vak B) of 5 (vak C) exemplaren is niet iets waar je vooraf op rekent. Daarentegen waren de vissen wél groot van formaat! En per definitie is bij een slechte visvangst de spanning in de uitslag groot: de onderlinge verschillen zijn klein.


Mooie visweer, maar de vangsten vielen in vak A, B en C ietwat tegen.

Achter de Domburgse Golfbaan waren de vangsten beduidend beter. Met 266 cm (12 vissen) wist Armel Spee van het team Xeaben in vak D de winst te pakken en daarmee goede zaken te doen voor zijn team.

Botjes en zeebaars

In het laatste vak E werd de meeste vis gevangen. Zowel in de branding als op afstand werden botten en zeebaars gevangen, maar de onderlinge verschillen waren groot. Op stek E12 stond Sverre Damhoff (jeugdteam Midwest), midden in een strandvak, de ene na de andere bot te vangen met op het einde ook nog een schitterende tarbot! Hij ving 11 vissen (276 cm), zijn buren ieder slechts twee. Dennis Cornielje (Maver) had een plaatsje links van een palenrij geloot en wist daar optimaal van te profiteren, ook met 11 vissen (282 cm). Ook zijn vangst bestond hoofdzakelijk uit botjes, maar hij wist daar nog een zeebaars van 54 cm aan toe te voegen.

Er werden ook enkele mooie zeebaarzen gevangen.

Top-3 daguitslag teams

1.Team Xseaben - 51 klassementspunten
2.HSV de Zeebaars Korps 1 - 58 klassementspunten
3.Yuki Zeevisteam Ned./HShuis Jurgers - 99 klassementspunten

Top-3 daguitslag individueel

1.Dennis Cornielje – Maver, 282 punten;
2.Armel Spee - Team Xseaben, 266 punten;
3.Marijn Gabriëlse - PENN Westkapelle, 170 punten.

Grote betrokkenheid

Bij de Topcompetitie is er een grote betrokkenheid van hengelsportverenigingen, deelnemende teams en individuele vissers. Zeevisvereniging de Zeebaars uit Scherpenisse had ‘s ochtendsvroeg het parcours al uitgezet. Oud Nederlands Kampioen Danny Goossen was aanwezig als hoofdcontroleur om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Volgende afspraak

Zaterdag 3 juni wordt de competitie vervolgd op het strand het Noord-Hollandse Groote Keeten. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De complete vak- en teamuitslagen vind je terug op de site van Sportvisserij Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.