PENN Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2023

In de maanden maart tot en met december 2023 worden er vijf wedstrijden in competitieverband gevist. Dit doen we op verschillende plaatsen langs de Nederlandse kust. Er is een vrije inschrijving, mits alle leden van het team lid zijn van dezelfde bij Sportvisserij Nederland aangesloten vereniging. Een team mag bestaan uit vijf, zes of zeven wedstrijdvissers, waarbij de teamcaptain het aanspreekpunt is. Er wordt in vijf vakken gevist (één teamlid per vak). Verdeeld over het parcours, proberen de teamleden zoveel mogelijk vissen te vangen en daarmee andere teams de loef af te steken. Overige leden zijn reserve, de opstelling mag per wedstrijd verschillen. Heren, Dames en/of Junioren, iedereen mag in het team! Natuurlijk kiezen we voor parcoursen waar het verwachte loodverlies minimaal is. Zo vissen we niet bij het Aardappeldal.


De winnaar van de competitie mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Samen met de nummer twee heeft de kampioen het recht om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Kustvissen voor teams.
Deze competitie kent al een historie sinds 2011 en is sindsdien het koningsnummer van de zeeviswedstrijden. Alle deelnemers behoren automatisch tot de nationale selectie, waaruit de bondscoaches ook een selectie maken voor het WK voor landenteams.


Programma

 Wedstrijd Datum Locatie Organiserende HSV Richtlijn Uitslag
  • 1e wedstrijd (4 uur)
Afgelast - verplaatst naar 23 september

25-03-2023 Noordwijk Richtlijn Uitslag
  •  2e wedstrijd (4 uur)
29-04-2023 Domburg
  •  3e wedstrijd (4 uur)
03-06-2023 Groote Keeten HSV De Snoek
  •  1e wedstrijd (inhaal) (4 uur) 
23-09-2023 Noordwijk De Sportvisser Richtlijn Vakuitslag
  •  4e wedstrijd (4 uur)
07-10-2023 Wijk aan Zee Klaas Winter cs
Richtlijn        
Uitslag
  •  5e wedstrijd (4 uur)
02-12-2023 Westkapelle
Richtlijn
Uitslag


TUSSENSTAND (NA 2 WEDSTRIJDEN)


Klik hier voor het volledige overzicht wedstrijden en competities van Sportvisserij Nederland.

Uitslagen eerdere editiesAlle bovengenoemde informatie is onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide