Vissen op zeelt in VIS TV XL (video)

2250
24 mei 2023

Komende zondagochtend zie je de derde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Marco Kraal samen met Albert Dekker achter de zeelten aan gaat in de Dordtse Biesbosch. Presentator Thom Beentjes gaat op bezoek bij een hengelbouwer en Tamme zoekt het luchtruim op om sportvissers te tellen.

Marco en Albert arriveren op hun zonovergoten visstek midden in de Dordtse Biesbosch. De methodfeerders liggen nog maar net in als de eerste hengel al krom trekt. Een supersterke brasem is het begin van deze bijzondere sessie. Na de brasem komen ook de zeelten op de plek en de vismaten beleven prachtige sport aan deze 'doktersvissen'.

Kijk hier alvast de pomo:


Speciale hengels

Thom reist af naar Houten en belt aan bij hengelbouwer Kees van der Hulst. Kees maakt zogenaamde splitcane hengels. Deze hengels worden door middel van een speciale techniek uit bamboe vervaardigd. Als Thom alles heeft gezien gaan de twee naar de waterkant om de hengels uit te proberen.

Vanuit de lucht

Tamme kruipt vandaag in een klein vliegtuigje om vanuit de lucht sportvissers te tellen. Pyt Achenbach van Sportvisserij Fryslân vertelt alles over het onderzoek naar sportvissers.
Lukt het Tamme om nauwkeurig sportvissers te tellen en niet misselijk te worden?

Dat zie je aanstaande zondag 28 mei om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het zesde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.
 

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.
 

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2023 start op 14 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.


Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.