Hét VISblad online juni (video)

1862
23 mei 2023

Deze week valt het juninummer van Hét VISblad bij de abonnees in de bus. In deze nieuwe editie weer 68 pagina’s sportvisplezier en de nodige inspiratie voor komende maand. Zo mag er vanaf zaterdag 27 mei weer met kunstaas worden gevist in het binnenwater. Ook breekt met het mooiere weer nu eindelijk de toptijd voor het struinen op karper aan. En daar hebben we met de inhoud van dit magazine dan ook goed rekening mee gehouden.

We trappen af met de nieuwe VISblad TV. Daarin gaat Robert de Wilt dit keer weer eens lekker actief achter de karpers aan, samen met Wauter Dupon (40) uit Oudenhoorn. De twee vissen daarbij met het 'pennetje', maar zeker niet op de traditionele manier van voerplekjes maken en die daarna een voor een afvissen. Wauter doet het liever 'stalkend': eerst de karper opzoeken, om - eenmaal gevonden - het aas daarna recht vóór de snufferd van de vis te presenteren. Spanning en spektakel gegarandeerd, met de visrijke polders van Voorne-Putten als playground.

Benieuwd of de heren een paar mooie vissen wisten te strikken tijdens hun struinsessie? Check dan maar gauw de video:


Wil je meer tips voor deze typische voorjaarsvisserij? Lees dan absoluut ook het 6 pagina’s tellende artikel in Hét VISblad – waarin we nog een stuk dieper ingaan op de materialen en tactieken die Wauter toepast in zijn visserij.

Bieschbosch-bakstenen

Je hebt voorns en je hebt de ‘turbo-voorns’ die Cees den Haan (46) vangt. In de witvisrubriek deze keer daarom een bijzondere reportage over de gigantische blank- en ruisvoorns van de Biesbosch. En dan bedoelen we dus echt exemplaren van dik over de 40 centimeter! Hoe Cees die succesvol weet te belagen met zijn feederhengel? Dat lees je in dit 6 pagina’s omvattende artikel. Op de cover van deze editie krijg je vast een voorproefje van de gevangen ‘baksteen-formaat’ vissen.


Vanaf 27 mei weer op roofvis!

Het nieuwe roofvisseizoen staat voor de deur: vanaf zaterdag 27 mei mogen we weer. De situatie aan en in het water is inmiddels echter een heel stuk veranderd ten opzichte van eind maart, vlak voordat de gesloten tijd inging. In de roofvisrubriek daarom mini-interviews met vijf roofvistoppers die jou hun beste tips geven voor de snoek, baars, snoekbaars, roofblei en meerval – toegespitst op de periode direct na de opening van het seizoen. Actuele roofvistips dus waar je de komende weken direct mee aan de slag kunt.

'Oldskool' én 'newskool'

Je hebt zoiets als ‘een hobby binnen de hobby’. Karpervisser Martin Bosman (64) weer er alles van: hij is een van de weinigen die nog altijd graag ‘oldskool’ met splitcane vist. Als geen ander kan hij vertellen over deze klassieke, zeshoekige bamboehengels. Een stevig staaltje nostalgie, in schril contrast met de moderne tools die je tegenwoordig voor je zeevisonderlijnen kunt inzetten. In de zeevisrubriek lichten we je deze maand een aantal wat minder bekende onderlijnen uit die perfect zijn voor de visserijen aan zee de komende zomer.Nóg meer leesplezier

En als je dacht dat dit alles was: no way! In de ‘VISpas Hotspots’ bespreken we deze keer het schitterende visgebied De Alde Feanen in Friesland. Verder een interview met Willem Bontrup (43) – directeur van de bekende webwinkel Visdeal - over hun lidmaatschap van de European Fishing Tackle & Trade Association (EFTTA). En wat dacht je van het waterkant-interview met voormalig profvoetballer Harris Huizingh – o.a. gespeeld bij FC Groningen, SC Heerenveen en Veendam – die naast voetbal ook sportvissen als passie heeft. 
Uiteraard ontbreken ook de rubrieken Wist je dat?, MijnVISmaat, Visnieuws, VIS TV in detail, Wedstrijdvissen, In de markt en de Vuurdoop in dit nieuwe nummer niet.

Word abonnee!

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts €12,95 sluit je een jaarabonnement af (10 nummers) en zo mis je voortaan geen magazine meer. Daarbij mag je bovendien kiezen uit mooie welkomstcadeaus óf een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier om eenvoudig online een abonnement af te sluiten.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.