VISblad TV: karpers zoeken, vinden en vangen! (video)

12202
23 mei 2023

In de nieuwe VISblad TV gaat presentator Robert de Wilt samen met Wauter Dupon (40) achter de karpers aan. De twee vissen daarbij lekker actief met het pennetje, maar zeker niet op de traditionele manier van kleine voerplekjes maken en deze daarna systematisch afvissen. Wauter doet het liever 'stalkend': eerst de karper opzoeken om het aas daarna echt vlakbij de de vis te presenteren.

Struinend karpervissen is een typische voorjaars-aangelegenheid: mei en juni vormen dé topmaanden voor deze even spannende als effectieve visserij. Dat geldt zeker ook voor het 'stalken', waarbij het idee is om eerst de karper te vinden en het aas daar vervolgens zo dicht mogelijk bij te presenteren. Zijn aanpak vraagt om maximaal improvisatievermogen.

Met de visrijke polders van Voorne-Putten - de 'achtertuin' van Wauter, die zelf in Oudenhoorn woont - als playground is spektakel haast gegarandeerd. Geniet daarom maar gauw van deze nieuwe aflevering:Meer tips in Hét VISblad

Enthousiast geworden van de bewegende beelden en wil jij deze visserij zelf ook eens gaan proberen? Check dan zeker ook de juni-editie van Hét VISblad (pag. 8 t/m 13). Daarin geeft Wauter je namelijk nog meer technische en tactische tips voor deze visserij.
Lees hier meer over dit magazine, dat deze week bij de abonnees in de bus valt.

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts €12,95 sluit je een jaarabonnement (10 nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Klik hier om snel en eenvoudig online een abonnement af te sluiten. Daarbij mag je ook nog eens een fraai welkomstgeschenk kiezen óf kun je voor de eenmalige korting gaan.


VISblad TV: al meer dan 150 video's!

VISblad TV is hét YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland en heeft als doel om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en de mooiste viswateren door heel Nederland. VISblad TV bestaat al meer dan tien jaar en intussen zijn al meer dan 150 afleveringen verschenen. Check hier de YouTube-playlist van VISblad TV. Uren kijkplezier!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.