Vissen op meerval in VIS TV XL (video)

2117
14 jun 2023

Aanstaande zondagochtend zie je de vijfde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Jan Willem met Albert Dekker op meerval vist aan de Maas. Marco gaat op pad met vissende verteranen en Tamme onderzoekt windes bij het Lauwersmeer.

Meervaleindbaas Albert Dekker laat Jan Willem de fijne kneepjes van het vissen op meerval zien. Albert tuigt speciale meervalsystemen op en samen wachten ze tot de duisternis valt. Juist dan is de meerval actief. In het pikkedonker krijgen de mannen een mooie aanbeet, maar helaas is de vis niet gehaakt. Krijgen ze nog een tweede kans? Dat zie je zondag 18 juni 09:30 uur op RTL 7.

Kijk hier alvast de promo:

Vissen tegen trauma's

Veteraan Theo Bakelaar laat Marco zien hoe je door met vissen bezig te zijn traumas kunt helen. Samen met mensen die hefige dingen hebben meegemaakt binden ze vliegen waarmee Theo en Marco oersterke karpers belagen. De vliegenlatten gaan zo krom als een hoepel.
 

Windes onderzoeken

Tamme gaat naar het Tjeukemeer en duikt in de wondere wereld van het winde onderzoek. Beroepsvissers en sportvissers doen hun best om windes te vangen. De onderzoekers willen deze vissen voorzien van een transponder zodat de zwemroutes van winde in het meer en aangesloten wateren helder wordt.

-> Kijken dus aanstaande zondag 18 juni om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het zesde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.
 

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.
 

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2023 start op 14 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.


Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.