Stormvissen in Hoek van Holland met De Visvrouwen (video)

1366
21 jun 2023

Paula en Nathalie vissen tijdens een flinke storm aan het strand bij Hoek van Holland. Rianne Kreuger is de lokale expert die de dames helpt. Samen proberen ze een platvis te vangen.

In de vierde aflevering van dit seizoen – te zien op zondag 25 juni om 16:30 uur op RTL 4 – rijden Nathalie van den Berg en Paula Petiet in hun camper naar Hoek van Holland. Hier vissen ze op het strand en vanaf een strekdam. De storm geeft een ultieme strandbeleving, maar maakt het vissen tot een echte uitdaging.

Bekijk hier de promo:

Peuterwerk

De ruwe branding op het strand is een prachtig gezicht en uitwaaien lukt vandaag ook goed, maar de vis laat het afweten. De vriendinnen besluiten daarom te gaan 'peuteren' op stekken die wat meer in de luwte liggen. Ze vissen met kleine haakjes en licht materiaal om kleinere vissen te vangen. Dit levert in ieder geval vlug wat aanbeten op.
Benieuwd welke vissen de VISvrouwen vangen?

Kijk dan zeker aanstaande zondag 25 juni om 16:30 uur op RTL 4.
 

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen extra stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (470.000 van 15+) ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.