Jaarverslag 2022 (PDF)

2031
06 jul 2023

Op de recent gehouden algemene ledenvergadering van Sportvisserij Nederland werd het jaarverslag 2022 gepresenteerd. Het was een jaar waarin we de nare coronaperiode eindelijk achter ons konden laten en de hengelsport extra opbloeide. De groei van de afgelopen jaren zette door en het aantal VISpashouders steeg met 14.333 extra leden tot in totaal 672.764 aangesloten sportvissers.

Na twee gemankeerde jaren door corona ging de samenleving in 2022 weer ‘open’ en keerde het normale leven terug. De hengelsport kwam goed uit de pandemie, mede door het outdoor karakter en de stevige basis van de georganiseerde sportvisserij (die mede werd gelegd dankzij de inzet van vertrekkend directeur Joop Bongers). Een groot aantal mensen ontdekte of herontdekte het plezier dat de sportvisserij te bieden heeft én kocht de VISpas. De groei van de afgelopen jaren zette dan ook door: het aantal sportvissers dat is aangesloten bij een hengelsportvereniging steeg met ruim 2%.

Het jaarverslag laat ook zien dat we als sportvisserij midden in de maatschappij staan – mede dankzij onze rol als hét kenniscentrum op het gebied van toegepast visserijonderzoek voor vis & water. De samenleving verandert echter en om die positie te behouden moeten we goed blijven luisteren, anticiperen en meebewegen. Midden in de samenleving staan betekent ook binnen de organisatie beter en efficiënter samenwerken. Daar zijn we in 2022 vol voor gegaan met als tastbaar resultaat dat de samenwerking tussen Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties steeds beter verloopt.

In het jaarverslag vind je een bloemlezing van de activiteiten die Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties in het jaar 2022 hebben ontplooid. Veel leesplezier gewenst!

-> Download hier het jaarverslag (PDF)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.