Samen VISsen - vissen met ouderen van zorgcentra (video)

1853
29 aug 2023

Samen VISsen: leuk & gezond! Aan de waterkant genieten van de natuur, een praatje maken of in spanning afwachten tot de dobber ondergaat: vissen is even wat anders. Het is een prachtige manier om bewoners uit het zorgcentrum te halen en weer in contact te brengen met de natuur.

Presentator Daniël Weyers gaat in onderstaand item op pad met Ton van der Spiegel van GHV Groene Hart tijdens een Samen VISsen-uitje met ouderen.Lees ook:Word ook Samen VISsen coach!

Binnen Samen VISsen worden zorgcentra in contact gebracht met hengelsportverenigingen zodat zij onderling visuitjes voor de bewoners kunnen organiseren. Ondanks dat het huidige onderzoek zich heeft gericht op ouderen binnen verzorgingstehuizen, kunnen in de praktijk alle verschillende soorten zorgcentra zich aanmelden. Voor deze zorgcentra is meedoen geheel gratis.

De hengelsportverenigingen worden landelijk ondersteund door de hengelsportfederaties en Sportvisserij Nederland via een programmatisch aanpak, hengelmateriaal en onkostenvergoedingen. De vrijwilligers van de vereniging zorgen daarmee voor hengels, aas, voer en ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het visuitje. De activiteitenbegeleiders van het zorgcentrum brengen de deelnemers naar de waterkant en zorgen voor stoelen, een hapje, drankje en zorgbegeleiding.

Meer informatie: www.samenvissen.nl

Gerelateerde berichten
17 jul 2023 Samen VISsen: boost voor Positieve Gezondheid bewoners zorgcentra (video) 2647 Aan de waterkant genieten van de natuur, een praatje maken en tegelijkertijd in spanning afwachten wanneer de dobber ondergaat: voor veel bewoners van zorgcentra is dit niet meer vanzelfsprekend. Daarom organiseren vrijwilligers van hengelsportverenigingen binnen het Samen VISsen programma visuitjes voor bewoners van zorgcentra. Recentelijk is de effectiviteit van dit programma onderzocht. 25 apr 2023 Geniet van de natuur met project Samen Vissen in Limburg 2021 Sportvissen is een fantastische manier om cliënten van zorgorganisaties weer in contact te brengen met de natuur. Veel mensen hebben vroeger of soms zelfs een leven lang gevist. Een heerlijk dagje aan het water vol goede gesprekken! 24 nov 2022 Samen VISsen 2022: wat een jaar! 1509 Even naar het water om een hengeltje uit te gooien: vissen is leuk, gezond én laagdrempelig. Desondanks is het niet meer voor iedereen mogelijk zelfstandig te gaan vissen. Daarom zorgen hengelsportverenigingen ervoor dat bewoners van zorgcentra in heel Nederland weer eens een hengeltje uit kunnen gooien met het programma Samen VISsen. Afgelopen jaar hebben al meer dan 1300 bewoners van zorgcentra deelgenomen aan de 171 visuitjes. 18 nov 2022 Voorzitter NOC*NSF: Vissen maakt Nederland beter en mooier 1907 Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF, ziet dat sport veel meer aan de maatschappij bijdraagt dan alleen aan een betere gezondheid. In haar column noemt ze de sportvisserij als één van de voorbeelden van sporten die voor een beter en mooier Nederland zorgen. Een mooie boodschap die je heel goed kunt gebruiken in de belangenbehartiging van je hengelsportvereniging naar bijvoorbeeld je gemeente. 21 okt 2022 Samen VISsen: hoe een hele zorgkoepel enthousiast werd (video) 3394 Een lekker dagje naar de waterkant is voor velen vanzelfsprekend. Bewoners van zorgcentra komen daarentegen nog maar zelden buiten. Tijdens een Samen VISsen uitje nemen vrijwilligers van hengelsportverenigingen de bewoners van zorgcentra in heel Nederland mee naar de waterkant. Iedereen is enthousiast, van deelnemers tot begeleiders. Bovendien zijn de visuitjes voor zorgcentra helemaal gratis.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.