Cor van Houten interim-bondscoach kustvissen U16

1893
01 mrt 2024

Sportvisserij Nederland heeft Cor van Houten als nieuwe bondscoach ad interim aangesteld voor het kustvissen in de U16-categorie. Van Houten neemt in zijn nieuwe rol een assistent mee vanuit de regio ZuidWest Nederland voor borging van beide regio’s binnen het team. Hiermee volgt hij Corné Westerlaken op, die afgelopen jaar is gestopt als bondscoach.

Met Van Houten haalt Sportvisserij Nederland een coach binnen met veel ervaring op het gebied van jeugdcoaching. Vijf jaar geleden is deze doorgewinterdere zeevisser gestart als coach van het federatieve Midwest Jeugdteam. Mede door zijn fanatieke inzet en goede begeleiding is deze groep gegroeid van vier naar vijftien jeugdige sportvissers.

Toekomstplannen: nieuwe financiering en ontwikkeling van jeugdcompetities

Dankzij nieuwe financiering zal een U16-groep namens Team Holland ook deelnemen aan het WK Kust Junioren 2024 in Ierland. Hiermee komt Sportvisserij Nederland voorlopig terug op het eerdere besluit om te stoppen met deze leeftijdscategorie. De verlenging geldt voorlopig voor 2024, waarna verdere financiering afhankelijk is van het nieuwe beleidsplan voor wedstrijden.

Tegelijkertijd zullen Sportvisserij Nederland, federaties en wedstrijdvissers in 2024 een plan ontwikkelen om het deelnemersaantal van de U16-vissers in de nationale competities te vergroten. Internationale ervaring op jonge leeftijd is een goede investering om latere de vruchten van te plukken. Zo behaalde Team Holland in 2023 zowel met het herenteam als individueel de wereldtitel.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.