Nieuwe bioscoopfilm: De Wilde Noordzee

1759
23 apr 2024

‘Mooie natuur hoeft niet altijd ver weg te zijn’. Dat is het motto van de nieuwe bioscoopfilm De Wilde Noordzee, die dit najaar in première gaat. Schitterende onderwaterbeelden onthullen een deel van wat er zich allemaal in de Noordzee – én dus ook in ons kustwater – afspeelt. Sportvisserij Nederland is als één van de partners betrokken geweest bij hoe het vissenleven het best in beeld te brengen.

Het grootste én het meest onbekende natuurgebied van ons land is de Noordzee. Dat gaat veranderen met ‘De Wilde Noordzee’. De filmmakers en producenten van de succesfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ zijn het water op- en ingegaan om de volle pracht van de Noordzee op het scherm te brengen. Daarbij onthullen ze zowel wat zich boven als onder water afspeelt. Want de Noordzee heeft vele gezichten. Het is één van de drukste scheepvaartroutes ter wereld, er intensief wordt gevist en hét podium voor een enorme energietransitie. Maar bovenal is het ons grootste natuurgebied!

Ontdek de fascinerende onderwaterwereld van de Noordzee

De Noordzee heeft een fascinerende onderwaterwereld en een verrassende rijkdom aan zeeleven – van imponerende zalmen in Denemarken tot ontzagwekkende reuzenhaaien in Schotland. De Wilde Noordzee deelt die natuur op indrukwekkende wijze met het brede publiek.

De kijker wordt meegenomen onder water: van het wilde blauwe water rond de Schotse eilanden naar de ondiepe delta van de lage landen en omhoog langs de dramatische kustlijn van de Noorse fjorden. De Wilde Noordzee is een filmisch avontuur en een ontdekkingsreis die de Noordzee in volle glorie en al haar facetten laat zien.

Bioscoopaanbieding: speciale voorvertoning van De Wilde Noordzee

De Wilde Noordzee is vanaf 12 september 2024 te zien in de bioscoop. Op zondag 8 september organiseren de makers van de film samen met de betrokken partners een speciale voorvertoning van de film. Ook de lezers van Hét VISblad kunnen op die dag als eerste de film zien. Kaarten voor deze preview zijn nu al te reserveren op www.dewildenoordzeefilm.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.