Karpervissen - Karperen in de klotsbak

22 jan 2014

Het Amsterdam-Rijnkanaal is een flinke bak water. Dit 59 kilometer lange en 100 tot 270 meter brede kanaal is zelfs een van de drukst bevaren waterwegen ter wereld. Het ‘ARK’ speelde eind jaren ’90 nog een grote rol in de karperboeken van Joris Weitjens en Evert Aalten, maar anno 2013 hoor je bar weinig meer over deze klotsbak. Wordt er niet meer gevist? Of worden hier soms karperrecords stilgezwegen?

Bij het ochtendgloren treffen we de 29-jarige Michiel Zijdewind uit Nieuwegein op een mooie kanaalstek niet ver van Utrecht. Hij is één van de weinige fanatiekelingen die dit kanaal anno 2013 nog serieus bevissen. De visloze nacht die hij er dan al op heeft zitten, brengt daar geen verandering in. “Het avontuur en de kans op een onbekende, dikke vis van dit ruige water, maken de visserij hier speciaal.” Bovendien zijn de kanaalbeulen ware krachtpatsers. “Elke karper staat hier garant voor een portie adrenaline en een pijnlijke schouder. Ook vissen onder de 20 pond. Het leven in deze zuurstofrijke klotsbak is hard, zodat alleen de allersterkste vissen het hier redden.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.